Foto: Publicitātes foto
Nepārspējamu steiku var pagatavot ne tikai profesionāli meistari. Radi to arī savā virtuvē! Sulīgā gaļa būs maltītes garšu kulminācija un piešķirs tai pat svētku noskaņu. Uzklāj skaistu galdautu, uzliec pievilcīgus traukus un radi svētkus ar izsmalcinātu ēdienu.
12Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
200 gstirploin (plānās filejas) steiks50 gsviests150 gšitake sēnes65 gspināti1 gab.timiāna zariņš1 gab.ķiploka daiviņa pēc garšassvaigi malti pipari pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Uzkarsē steika pannu, liec tajā sviestu. Ļauj sviestam izkust un tajā esošajiem olbaltumiem nedaudz apdegt.

2

Pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploku.

3

Liec pannā steiku un cep no katras puses 1–2 minūtes, aplaistot ar karsto sviestu.

4

Noņem steiku no pannas un ļauj tam atpūsties 3 minūtes.

5

Tajā pašā sviestā apcep sēnes un spinātus.

6

Pirms pasniegšanas pārkaisi steikam sāli un piparus.

Recepti iesaka "Rimi gardēdis" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!