
Nepārspējamu steiku var pagatavot ne tikai profesionāli meistari. Radi to arī savā virtuvē! Sulīgā gaļa būs maltītes garšu kulminācija un piešķirs tai pat svētku noskaņu. Uzklāj skaistu galdautu, uzliec pievilcīgus traukus un radi svētkus ar izsmalcinātu ēdienu.
Uzkarsē steika pannu, liec tajā sviestu. Ļauj sviestam izkust un tajā esošajiem olbaltumiem nedaudz apdegt.
Pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploku.
Liec pannā steiku un cep no katras puses 1–2 minūtes, aplaistot ar karsto sviestu.
Noņem steiku no pannas un ļauj tam atpūsties 3 minūtes.
Tajā pašā sviestā apcep sēnes un spinātus.
Pirms pasniegšanas pārkaisi steikam sāli un piparus.
Recepti iesaka "Rimi gardēdis" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Lai labi garšo!