Tortilju rullīši ar tako
Foto: Katrīna Džeksone
1.3333 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g malta liellopu gaļa
malta liellopu gaļa
1
1 smalki sagriezts sīpols
smalki sagriezts sīpols
1/2 tase
1/2 tase tako mērce
tako mērce
1 glāze
1 glāze rīvēts Čedera siers
rīvēts Čedera siers
4
4 tortiljas
tortiljas
Piedevām:
 
smalki sagriezti ledus salāti
smalki sagriezti ledus salāti
 
skābs krējums
skābs krējums
 
tomāti
tomāti
 
gvakomole mērce
gvakomole mērce
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Meksikāņu nacionālā virtuve
  • Nezinu, kā jums, bet man ļoti garšo tako jebkurā tā formā. Tako salāti, cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar tako mērci... Tas ir tikai laika jautājums, līdz es izdomāšu, kā tako iekļaut arī zupās. Bet šai dienai - tako pildījums tortilju rullīšos. Nav tā, ka man negaršotu kraukšķīgie tako čipsi, tomēr ikreiz, kad tos ēdu, puse čipsu galu galā sabirst man klēpi, tādēļ nolēmu eksperimentēt ar tortiljas plāceņiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā uz vidēji karstas liesmas sautē liellopa gaļu un sīpolus, līdz gaļa ir brūna, bet sīpoli viegli apcepti. Iemaisa tako mērci (tik pikantu, cik jums patīk) un sautē.

    Silda tortiljas, vai nu ievietojot mikroviļņu krāsnī uz apmēram 20 sekundēm, vai ar iesaiņojot tās folijā un karsējot cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.

    Tortiljās liek gaļu, pa virsu liek sieru un piedevas pēc izvēles. Gatavās tortiljas sarullē, sānus ielokot uz iekšu.

    Salocīto tortilju pārgriež uz pusēm un pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form