Asinsdesas ar miežu putraimiem
Foto: "Virtuve diviem"
0 0
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g miežu putraimi
miežu putraimi
300-400 g
300-400 g dradži, cauraudzis vai kūpināts cūkas vaigs
dradži, cauraudzis vai kūpināts cūkas vaigs
500 g
500 g asinis
asinis
5
5 sīpoli
sīpoli
1 šķēle
1 šķēle selerijas sakne
selerijas sakne
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
5-6
5-6 malti smaržīgie pipari
malti smaržīgie pipari
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Lai arī cik precīzi mēs pagatavotu ēdienu pēc receptes, katram tas sanāk citādāks gan pēc garšas, gan smaržas un izskata. Tas attiecas arī uz latviešu tradicionālajām asinsdesām. Kādu laiku domājām, vai vispār likt šo recepti, bet tad nolēmām, ka varbūt kādam noder kāda atziņa vai kāda nianse, jo asinsdesu recepšu ir ļoti daudz," skaidro kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Esam nonākuši pie atziņas, ka mums garšo ēdieni ar tīru garšu. Tas ir domāts tā, ka katram ēdienam ir jāpievieno tieši tam nepieciešamās garšvielas, jo pretējā gadījumā liekās piedevas pārņem garšu. Lūk, mūsu versija par asinsdesām! Produktu daudzumu var variēt, ņemot vērā iespējas tikt pie sastāvdaļām."

    Izvāra miežu putraimu putru.

    Atdzesētā putrā iemaisa sāli, maltus smaržīgos melnos piparus un svaigas, sarecējušas asinis. Ja ir, tad pievieno arī uz pannas sačurkstinātus dradžus. Ja tādas iespējas nav, tad iztiekam ar speķi, kas sagriezts kubiņos un apcepts uz pannas, to pievieno ar visiem izkusušajiem taukiem. Vēl labs variants garšas ziņā ir, ja parasta speķa vietā sasmalcina kūpinātu cūkas vaigu un apcep to uz pannas.

    Sasmalcina četrus sīpolus un apcep pannā iztecējušos taukos. Labu garšu piedod, ja daļa sīpolu apcepti stipri brūnāki, bet ne sadeguši. Kopā ar sīpoliem apcep smalki sagrieztu selerijas sakni.

    Pievieno masai apceptos sīpolus un vienu svaigu, sasmalcinātu vai uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu. Visu kārtīgi izmaisa, lai iegūtu viendabīgu masu. Pagaršo, vai pietiek sāls.

    Pilda dabīgās cūku zarnās. Kā to paveikt, ja nav desu pildīšanai paredzētā uzgaļa, uzzināsi, izlasot šo padomrakstu.

    Pēc tam desas liek verdošā ūdenī. Kad ūdens atkal uzvārījies pēc desu ielikšanas, nogriežam liesmu uz minimālu, lai desas izsilst. Tās ir gatavas, kad, iedurot ar kociņu, iztek dzidra sula.

    Asinsdesas ar miežu putraimiem
    Foto: "Virtuve diviem"

    Pirms pasniegšanas asinsdesas vai nu sagriež šķēlēs un apcep uz pannas no abām pusēm, vai apbrūnina cepeškrāsnī – tas katra paša ziņā.

    Pasniedz ar brūkleņu vai dzērveņu ievārījumu un vēsu šampanieti.

    Asinsdesas ar miežu putraimiem
    Foto: "Virtuve diviem"

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form