Foto: "Virtuve diviem"
"Lai arī cik precīzi mēs pagatavotu ēdienu pēc receptes, katram tas sanāk citādāks gan pēc garšas, gan smaržas un izskata. Tas attiecas arī uz latviešu tradicionālajām asinsdesām. Kādu laiku domājām, vai vispār likt šo recepti, bet tad nolēmām, ka varbūt kādam noder kāda atziņa vai kāda nianse, jo asinsdesu recepšu ir ļoti daudz," skaidro kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.

"Esam nonākuši pie atziņas, ka mums garšo ēdieni ar tīru garšu. Tas ir domāts tā, ka katram ēdienam ir jāpievieno tieši tam nepieciešamās garšvielas, jo pretējā gadījumā liekās piedevas pārņem garšu. Lūk, mūsu versija par asinsdesām! Produktu daudzumu var variēt, ņemot vērā iespējas tikt pie sastāvdaļām."

7Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

500 gmiežu putraimi gdradži, cauraudzis vai kūpināts cūkas vaigs500 gasinis5 sīpoli1 šķēleselerijas sakne pēc garšassāls un malti melnie pipari malti smaržīgie pipari

Sagatavošana

1

Izvāra miežu putraimu putru.

2

Atdzesētā putrā iemaisa sāli, maltus smaržīgos melnos piparus un svaigas, sarecējušas asinis. Ja ir, tad pievieno arī uz pannas sačurkstinātus dradžus. Ja tādas iespējas nav, tad iztiekam ar speķi, kas sagriezts kubiņos un apcepts uz pannas, to pievieno ar visiem izkusušajiem taukiem. Vēl labs variants garšas ziņā ir, ja parasta speķa vietā sasmalcina kūpinātu cūkas vaigu un apcep to uz pannas.

3

Sasmalcina četrus sīpolus un apcep pannā iztecējušos taukos. Labu garšu piedod, ja daļa sīpolu apcepti stipri brūnāki, bet ne sadeguši. Kopā ar sīpoliem apcep smalki sagrieztu selerijas sakni.

4

Pievieno masai apceptos sīpolus un vienu svaigu, sasmalcinātu vai uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu. Visu kārtīgi izmaisa, lai iegūtu viendabīgu masu. Pagaršo, vai pietiek sāls.

5

Pilda dabīgās cūku zarnās. Kā to paveikt, ja nav desu pildīšanai paredzētā uzgaļa, uzzināsi, izlasot šo padomrakstu.

6

Pēc tam desas liek verdošā ūdenī. Kad ūdens atkal uzvārījies pēc desu ielikšanas, nogriežam liesmu uz minimālu, lai desas izsilst. Tās ir gatavas, kad, iedurot ar kociņu, iztek dzidra sula.

Foto: "Virtuve diviem"
7

Pirms pasniegšanas asinsdesas vai nu sagriež šķēlēs un apcep uz pannas no abām pusēm, vai apbrūnina cepeškrāsnī – tas katra paša ziņā.

Pasniedz ar brūkleņu vai dzērveņu ievārījumu un vēsu šampanieti.

Foto: "Virtuve diviem"

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!