Ātrā rabarberu un banānu plātsmaize ar kārtaino mīklu
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
8-10
8-10 rabarberu kāti
rabarberu kāti
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs rabarberu pārkaisīšanai
cukurs rabarberu pārkaisīšanai
6
6 saldētas kārtainās mīklas loksnes
saldētas kārtainās mīklas loksnes
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
1-2
1-2 banāni
banāni
PĀRLIEŠANAI
250 g
250 g skābs krējums
skābs krējums
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
200 g
200 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • Ko gan citu šajā laikā gatavot, ja ne rabarberus? Šoreiz piedāvājam pavisam vienkāršu ideju – rabarberu un banānu plātsmaizi ar saldētu kārtaino mīklu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Egija Brimmere.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, liek bļodiņā, pārber ar 1/2 glāzi cukura un apmaisa.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Plāti izsklāj ar cepamo papīru.

    Ņem trīs atlaidinātas kārtainās mīklas plāksnes, saliek vienu pie otras un sastiprina, viegli izrullējot, līdz veidojas plāts izmēra taisnstūris, liek to uz plāts.

    Bļodiņā sakuļ divus olu dzeltenumus. Pārziež mīklas pamatni.

    Rabarberiem nolej lieko šķidrumu, ber tos uz mīklas pamatnes, izlīdzina. Virsū liek šķēlītēs sagrieztus banānus.

    Sagatavo masu pārliešanai, sakuļot visas sastāvdaļas viendabīgā masā, vienmērīgā kārtā lej virs pildījuma.

    Pildījumam pāri pārliek atlikušās trīs kārtainās mīklas plāksnes, kas izrullētas attiecīga lieluma taisnstūra formā. Mīklu sabaksta ar dakšu un pārziež ar atlikušo olu dzeltenumu masu.

    Plātsmaizi cep 40-45 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē, griež gabaliņos un bauda.

    Gatavā plātsmaizē Egija sabakstīja mellenes un pasniedzot pievienoja piparmētru lapiņu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form