Ātrā versija 'Banoffee' kūkai glāzītēs
Foto: DELFI
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g Digestive jeb auzu cepumi (derēs arī smilšu cepumi)
Digestive jeb auzu cepumi (derēs arī smilšu cepumi)
 
bundža vārītā iebiezinātā piena ar cukuru
bundža vārītā iebiezinātā piena ar cukuru
30 g
30 g sviests
sviests
3 gab.
3 gab. banāni
banāni
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
naža gals
naža gals vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
šokolāde dekorēšanai
šokolāde dekorēšanai
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad nav daudz laika, ko veltīt kūkas gatavošanai, vienmēr atceros par "Banoffee" kūku. To dievina saldummīļi, tā ir viegli pagatavojama, turklāt pat tad, ja pa rokai nemaz nav kūkas veidnes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms sasmalcina cepumus. To var darīt blenderī, bet var arī sadrupināt ar pirkstiem. Tas nekas, ka gadīsies arī daži lielāki cepumu gabaliņi.

    Lielākā bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgā putukrējumā, bet ne pārāk stingrā, lai tas ir viegli smērējams.

    Tā kā iebiezinātais piens, izņemts no bundžiņas, vēl ir pavisam stingrs un galīgi nepadodas smērēšanai un kārtojuma gatavošanai, liec to katliņā, pievieno pikuci sviesta un maisot karsē, līdz tas paliek šķidrāks. Ļauj tam kādu brīdi atdzist.

    Glāzītēs, krūzītēs vai desertu strauciņos vispirms liek kārtu sasmalcinātu cepumu, tad bagātīgu slāni ar iebiezināto pienu. Virsū tam šķēlēs sagrieztus banānus cieši jo cieši vienu pie otra, lai katrā karotē tiek pa gabaliņam. Visbeidzot uzklāj putukrējumu katrai porcijai.

    Ja gribas skaistāku noformējumu, virsū uzber skaidiņās sarīvētu šokolādi vai sasmalcinātu šokolādes batoniņu ar karameļu pildījumu.

    Lai saldi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form