Ātrā versija 'Banoffee' kūkai glāzītēs
Foto: DELFI

Kad nav daudz laika, ko veltīt kūkas gatavošanai, vienmēr atceros par "Banoffee" kūku. To dievina saldummīļi, tā ir viegli pagatavojama, turklāt pat tad, ja pa rokai nemaz nav kūkas veidnes.

Vispirms sasmalcina cepumus. To var darīt blenderī, bet var arī sadrupināt ar pirkstiem. Tas nekas, ka gadīsies arī daži lielāki cepumu gabaliņi.

Lielākā bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgā putukrējumā, bet ne pārāk stingrā, lai tas ir viegli smērējams.

Tā kā iebiezinātais piens, izņemts no bundžiņas, vēl ir pavisam stingrs un galīgi nepadodas smērēšanai un kārtojuma gatavošanai, liec to katliņā, pievieno pikuci sviesta un maisot karsē, līdz tas paliek šķidrāks. Ļauj tam kādu brīdi atdzist.

Glāzītēs, krūzītēs vai desertu strauciņos vispirms liek kārtu sasmalcinātu cepumu, tad bagātīgu slāni ar iebiezināto pienu. Virsū tam šķēlēs sagrieztus banānus cieši jo cieši vienu pie otra, lai katrā karotē tiek pa gabaliņam. Visbeidzot uzklāj putukrējumu katrai porcijai.

Ja gribas skaistāku noformējumu, virsū uzber skaidiņās sarīvētu šokolādi vai sasmalcinātu šokolādes batoniņu ar karameļu pildījumu.

Lai saldi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form