Ātrā vistas zupa ar rīsiem, lēcām un kausēto sieru
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
2
2 vistas filejas
vistas filejas
2
2 burkāni
burkāni
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2-3
2-3 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1
1 lauru lapa
lauru lapa
sauja
sauja lociņi
lociņi
2/3 glāzes
2/3 glāzes rīsi
rīsi
1/3 glāzes
1/3 glāzes lēcas
lēcas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
100 g
100 g kausētais siers
kausētais siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tumīga, sātīga un ātri pagatavojama vistas zupa, kas ir kā radīta auksto ziemas dienu vakariņu reizei. Ja vēlies, lai zupiņa ir īpaši sildoša, pievieno tai kapātu čili, čili pulveri vai čili pārslas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas filejas sagriež gabaliņos. Burkānu nomizo, sagriež ripiņās. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Rīsus un lēcas noskalo zem auksta ūdens strūklas. Lociņus sīki sakapā.

    Katlā ar biezām sieniņām uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, apmaisa un cep 2-3 minūtes, tad pievieno ķiplokus, burkānus un turpina cept vēl 1 minūti. Pievieno rīsus, lēcas un maisot cep vēl minūti.

    Pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus, visu pārlej ar iepriekš tējkannā uzvārītu ūdeni. Katlam uzliek vāku un uz nelielas liesmas vāra zupu 20 minūtes.

    Pirms pasniegšanas iemaisa lociņus un kausēto sieru.

    Padoms: ja rīsi pēc pāris stundām ir piebrieduši un zupa kļuvusi pārāk bieza, atšķaidi to līdz vēlamajai konsistencei, pievienojot buljonu un uzvārot zupu, līdz tā "uzmet burbuli".

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form