Ātrais brieža tartars ar baltajiem sīpoliem un diļļu ziediem
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g brieža fileja
brieža fileja
1/4
1/4 baltais sīpols
baltais sīpols
2 ĒK
2 ĒK kaperi
kaperi
2
2 diļļu ziedi
diļļu ziedi
2 ĒK
2 ĒK Vusteras mērce
Vusteras mērce
pēc garšas
pēc garšas Tabasco piparu mērce
Tabasco piparu mērce
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
  • Medījuma gaļas ēdieni
  • Gaļas uzkodas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • "Tradicionāli tartars tiek gatavots no liellopa filejas, bet, tā kā vīrs ir mednieks, mūsmājās cieņā ir brieža filejas tartars, kura garša uzlabota ar dobē lekni saaugušiem, aromātiskiem diļļu ziediem un jaunajiem sīpoliem. Šī ir arī lieliska iespēja likt lietā no omes mantoto gaļas mašīnu, aiztaupot laikietilpīgo gaļas kapāšanas procesu," tā savu vienkāršotā tartara recepti Sīpolu ceļa konkursam piesaka Marta.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Brieža fileju izmaļ caur omes gaļas maļamo mašīnu, izmantojot sietiņu ar lielāka izmēra caurumiņiem.

    Kaperus un baltos sīpolus (jo tie ir saldāki un maigāki) sīki sakapā, pievieno gaļai. Atdala diļļu ziediņus bez kātiem, sasmalcina un pievieno gaļai

    Tad pievieno abas mērces, sāli, olīveļļu un visu kārtīgi samaisa. Iegūst ārkārtīgi aromātisku masu, kas smaržo tik apetītlīgi, ka to gribas tāpat vien ķeksēt ar dakšiņu.

    Labāk tomēr paciesties un baudīt šo delikatesi, uzziestu uz siltas grauzdētas maizes šķēles.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form