Ātrais brieža tartars ar baltajiem sīpoliem un diļļu ziediem
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 1
Sarežģītība: viegli

"Tradicionāli tartars tiek gatavots no liellopa filejas, bet, tā kā vīrs ir mednieks, mūsmājās cieņā ir brieža filejas tartars, kura garša uzlabota ar dobē lekni saaugušiem, aromātiskiem diļļu ziediem un jaunajiem sīpoliem. Šī ir arī lieliska iespēja likt lietā no omes mantoto gaļas mašīnu, aiztaupot laikietilpīgo gaļas kapāšanas procesu," tā savu vienkāršotā tartara recepti Sīpolu ceļa konkursam piesaka Marta.

Brieža fileju izmaļ caur omes gaļas maļamo mašīnu, izmantojot sietiņu ar lielāka izmēra caurumiņiem.

Kaperus un baltos sīpolus (jo tie ir saldāki un maigāki) sīki sakapā, pievieno gaļai. Atdala diļļu ziediņus bez kātiem, sasmalcina un pievieno gaļai

Tad pievieno abas mērces, sāli, olīveļļu un visu kārtīgi samaisa. Iegūst ārkārtīgi aromātisku masu, kas smaržo tik apetītlīgi, ka to gribas tāpat vien ķeksēt ar dakšiņu.

Labāk tomēr paciesties un baudīt šo delikatesi, uzziestu uz siltas grauzdētas maizes šķēles.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form