Lavaša čipsi ar siera mērci
Foto: Linda Tellgrena, Lindasvirtuve.lv
3.5000 2
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 lielais apaļais lavašs
lielais apaļais lavašs
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
2 ĒK
2 ĒK za'atar garšvielu maisījums vai citas garšvielas pēc izvēles
za'atar garšvielu maisījums vai citas garšvielas pēc izvēles
Mērcei:
2 ĒK
2 ĒK kukurūzas milti
kukurūzas milti
šķipsna
šķipsna rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
1 TK
1 TK kurkuma
kurkuma
200 ml
200 ml piens
piens
150 g
150 g siers, piemēram, Trikata Emmental Light (sarīvēts)
siers, piemēram, Trikata Emmental Light (sarīvēts)
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dažādas uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Lavaša uzkodas
  • Uzkodu mērces
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārši pagatavojama veikalā nopērkamo čipsu alternatīva – nepieciešams vien lavašs, garšvielas un eļļa. Bet siera mērci pagatavo no ne visai trekna siera, piena un mazliet kurkumas, kas piešķirs skaisto, dzelteno krāsu. Recepti sagatavojusi Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

    Lavašu atloka vaļā un viegli pārsmērē ar eļļu. Pārber ar garšvielu maisījumu (ja nevēlies gatavot siera mērci, tad šajā brīdī lavašam pārber arī sieru). Tad ar asu nazi vai šķērēm lavašu sagriež trijstūrīšos.

    Kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, trijstūrīšus liekot cieši citu citam klāt.

    Liek krāsnī un cep, līdz lavaša gabaliņi sāk kļūt viegli zeltaini (aptuveni 8–10 minūtes). Cepšanas laiks ir atkarīgs no lavaša biezuma.

    Kamēr lavašs cepas, pagatavo siera mērci. Uz uzkarsētas pannas ber miltus un maisot cep vienu minūti. Tad pievieno muskatriekstu un kurkumu, samaisa.

    Pielej pienu un ar pannai piemērotu slotiņu maisa, līdz mērce iegūst biezāku konsistenci. Pievieno rīvēto sieru, turpina maisīt.

    Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus. Mērces konsistenci var "regulēt" ar piena un miltu daudzumu.

    Čipsus ar mērci var ēst gan siltu, gan atdzisušus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form