Foto: Nikola Leite
Šie kumosa lieluma rīsu "mafini" pazudīs no galda dažu minūšu laikā! Bet tas tikai apliecinās to, ka ģimene tos godam ir novērtējusi. Katrs kumoss ir debešķīgs, tāpēc ceram, ka šo recepti izmēģināsi arī tu, jo nošaut greizi nu nekādi nevar!
25Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

rīsu etiķis sojas mērce melnie pipari citronpipari suši rīsi lociņi lasis nori lapas avokado mērce Flying Goose sriracha mayo

Sagatavošana

1

Lasim noņem ādu, sagriež vienādās strēmelēs, pēc tam kubiņos. Liek bļodiņā.

2

Klāt lej sojas mērci un pievieno piparus un citronpiparus. Visu kārtīgi samaisa.

3

Nori lapas sagriež vienāda izmēra kvadrātos. Padoms – pārgriez nori lapu uz pusēm un vēlreiz uz pusēm.

4

Sīki sakapā lociņus un kubiņos sagriež avokado.

5

Paralēli vāra rīsus (atbilstoši ražotāja norādījumiem uz iepakojuma).

6

Uzkarsē cepeškrāsni (režīms no augšas un apakšas) līdz 180 grādiem.

7

Tikmēr pilda kēksiņa formas: tajās "iegulda" nori kvadrātus, virsū liek aptuveni vienu ēdamkaroti rīsu (nedaudz izklājot), krēmsieru, kā arī iepriekš pagatavoto laša marinējumu.

8

Liek cepties 10-15 minūtes.

9

Dekorē ar avokado, lociņiem un pāri lej mērci "Flying Goose sriracha mayo".

Šo recepti vari pagatavot dažādās variācijās. Vari izmantot arī krabju nūjiņas, garneles vai pat tunci!

Lai labi garšo!

Zemāk atradīsi citu recepti, bet vizuāli vari apskatīt, kā suši tiek kārtoti mafinu traukā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!