Foto: DELFI
Ja vien saldētavā glabājas ogas un augļi, tad pie saldējuma var tikt pāris minūšu laikā, atliek tikai iedarbināt blenderi. Našķojies uzreiz vai sasaldēt nākotnei, tā ir katra paša izvēle, garšo vienlīdz labi abos gadījumos. Piemērots arī vegāniem, jo nav pievienoti nedz piena produkti, nedz olas.

Lai jebkurā brīdī mājās varētu pagatavot saldējumu, svarīgi ir turēt saldētavā banānus. Jā, tieši tā! Banānus! Tie ir galvenie saldējuma krēmīguma un salduma nodrošinātāji. Atliek tikai pievienot ogas un augļus pēc savas izvēles un sablendēt!

Nesatraucies, ka banāns saldētavā nosalis melns – tā tam jābūt, galvenais jau ir tas, kas atrodas zem melnās mizas.

Ja ir laiks un gribēšana, tad banānu pirms saldēšanas var sagriezt gabaliņos, ielikt saldējamā kastītē vai maisiņā un tikai tad likt saldētavā.

Ja gribas našķoties ar treknāku un saldāku kārumu, tad mājās jātur kokosa krēma, riekstu un dateļu krājumi. Dateles dos vajadzīgo saldumu, bet kokoss – krēmīgumu, savukārt rieksti šo visu masu saturēs kopā un atbildēs par riekstainumu.

Starp citu, Indijas rieksti attāli atgādina plombīra saldējuma garšu.

Protams, var mēģināt un eksperimentēt arī ar citiem riekstiem, bet tieši Indijas izvirzās vadībā.

Manā saldētavā šis aukstais kārums atrodams visu gadu. Tas lieliski noder brīžos, kad atvases dīc saldējumu vai kādu našķi, un tas noder brīžos, kad ģimenes pieaugušajai daļai gribas kaut ko garšīgu, bet nevar saprast – ko.

1450Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gIndijas rieksti100 gdateles200 mlkokosa krēms3 gab.saldēti banāni150 gsaldētas zemenes50 gsaldēts mango

Sagatavošana

1

Indijas riekstus aplej ar ūdeni un izmērcē mīkstus, apmēram 2-3 stundas. Dateles sagriež gabaliņos, pievieno kokosa krēmu.

Foto: DELFI
2

Visu sablendē viendabīgā masā , sapilda saldējuma formiņās un liek saldētavā.

Foto: DELFI
3

Saldētus banānus sagriež gabaliņos, pievieno saldētas zemenes un mango.

Foto: DELFI
4

Augļus un ogas sablendē viendabīgā krēmīgā masā, sapilda saldējuma trauciņos un liek saldētavā.

Foto: DELFI

Ja vēlies, tad vari saldējumu uzlabot ar šokolādes glazūru. Izkausē šokolādi un pārlej tikko no saldētavas izvilkto saldējumu!


Lai gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!