Foto: Shutterstock
Ja gribas izmēģināt jaunas garšas, šī zupa ir īstais ēdiens, ar ko atklāt jauno garšu pasauli. Tā ir viegli un ļoti ātri pagatavojama, atsvaidzinoša (to sniedz laims un citronzāle), bet tajā pašā laikā sildoša (to nodrošina karija un čili kombinācija). Ātrām pusdienām vai vieglām vakariņām, šī austrumu virtuves garšas zupa patiks pašam, ģimenei un draugiem.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 ĒKEļļa Ingvers Ķiploki Citronzāle2 saujasĶīnas kāposts60 gOlu nūdeles2 saujasTīģergarneles2 TKLaima sula1 TKKarijs TKČili1 glāzeDārzeņu buljons400 mlKokosriekstu piens

Sagatavošana

1

Katliņā uzkarsē eļļu un pievieno divas saspiestas ķiploka daivas, sarīvētu ingveru (apmēram īkšķa gala izmērā) un sakapātu citronzāli (pietiks ar vienu stiebriņu). Apmaisa.

2

Kad sāk izdalīties smarža, pievieno kariju un čili (arī šķipsniņu sāls, ja to vēlies; to var arī nedarīt, jo sāļumu dod buljons) un atkal visu apmaisa. Mazliet apcep, līdz sāk izdalīties patīkams aromāts.

3

Pievieno Ķīnas kāpostu un maisot apcep apmēram trīs līdz piecas minūtes, līdz kāposts kļūst mīksts.

4

Kad kāposts kļuvis mīksts, pievieno buljonu un garneles. Pavāri apmēram piecas līdz septiņas minūtes. Tad pievieno kokospienu un vāri līdz uzmetas burbulis.

5

Visbeidzot pievieno nūdeles un vāra trīs minūtes (vai kā norādīts uz iepakojuma). Kad viss uzvārījies, pievieno laima sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!