Ātri un vienkārši – atsvaidzinošā kokospiena zupa ar nūdelēm un tīģergarnelēm
Foto: Shutterstock
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK Eļļa
Eļļa
 
Ingvers
Ingvers
 
Ķiploki
Ķiploki
 
Citronzāle
Citronzāle
2 saujas
2 saujas Ķīnas kāposts
Ķīnas kāposts
60 g
60 g Olu nūdeles
Olu nūdeles
2 saujas
2 saujas Tīģergarneles
Tīģergarneles
2 TK
2 TK Laima sula
Laima sula
1 TK
1 TK Karijs
Karijs
1/2 TK
1/2 TK Čili
Čili
1 glāze
1 glāze Dārzeņu buljons
Dārzeņu buljons
400 ml
400 ml Kokosriekstu piens
Kokosriekstu piens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Taizemes virtuve
  • Ja gribas izmēģināt jaunas garšas, šī zupa ir īstais ēdiens, ar ko atklāt jauno garšu pasauli. Tā ir viegli un ļoti ātri pagatavojama, atsvaidzinoša (to sniedz laims un citronzāle), bet tajā pašā laikā sildoša (to nodrošina karija un čili kombinācija). Ātrām pusdienām vai vieglām vakariņām, šī austrumu virtuves garšas zupa patiks pašam, ģimenei un draugiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzkarsē eļļu un pievieno divas saspiestas ķiploka daivas, sarīvētu ingveru (apmēram īkšķa gala izmērā) un sakapātu citronzāli (pietiks ar vienu stiebriņu). Apmaisa.

    Kad sāk izdalīties smarža, pievieno kariju un čili (arī šķipsniņu sāls, ja to vēlies; to var arī nedarīt, jo sāļumu dod buljons) un atkal visu apmaisa. Mazliet apcep, līdz sāk izdalīties patīkams aromāts.

    Pievieno Ķīnas kāpostu un maisot apcep apmēram trīs līdz piecas minūtes, līdz kāposts kļūst mīksts.

    Kad kāposts kļuvis mīksts, pievieno buljonu un garneles. Pavāri apmēram piecas līdz septiņas minūtes. Tad pievieno kokospienu un vāri līdz uzmetas burbulis.

    Visbeidzot pievieno nūdeles un vāra trīs minūtes (vai kā norādīts uz iepakojuma). Kad viss uzvārījies, pievieno laima sulu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.