Foto: Shutterstock
Jau labu laiku "Facebook" grupu "Māmiņas gatavo" ir pārņēmis īsts trakums – ātri pagatavojami un ļoti gardi pīrādziņi, kuru mīklai nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – kausētais siers un milti. Piefiksējām recepti, bet ikdienas steigā piemirsām. Šķirstot "Cāļa Virtuves" arhīvu, vēlreiz uzdūrāmies šai receptei un nolēmām, ka jāpārbauda! Jāatzīst, ka pīrādziņi ir ne vien tiešām ātri un vienkārši pagatavojami, bet arī garšo lieliski! Izmēģiniet!
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gkausētais siers (2 paciņas)400 mlmilti350 gcūkgaļas krūtiņa1 neliels sīpols pēc garšaspipari pēc garšassāls ola pārsmērēšanai

Sagatavošana

1

Kausēto sieru liek bļodā, pievieno miltus (ja nav mērtrauka, pievieno aptuveni 13 ēdamkarotes ar kaudzi) un maisa, līdz iegūst viendabīgas konsistences mīklu, kas nelīp pie rokām. Mīkla izdodas ļoti elastīga un labi veidojama.

2

Sīpolu nomizo un sakapā. Gaļu sagriež kubiņos. Gaļu sajauc ar sīpoliem, pievieno piparus un sāli. Atsevišķā trauciņā sakuļ olu.

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izklāj cepamo veidni ar cepamo papīru.

4

Darba virsmu pārkaisa ar miltiem, izrullē plānu mīklu. Ar glāzes vai krūzītes palīdzību izspiež mīklas aplīšus. Vienā mīklas aplīša pusē liek tējkaroti pildījuma, pārloka pāri mīklu un veido pīrādziņa formu.

5

Gatavos pīrāgus atstatus vienu no otra liek uz cepamā papīra, pārsmērē ar olu un liek krāsnī uz 15–20 minūtēm.

Foto: DELFI

No dotā produktu daudzuma var pagatavot aptuveni 30 pīrādziņus.

Padoms: pīrādziņu pildījumam var izmantot arī dažādas citas sastāvdaļas: štovētus kāpostus, krēmsieru ar spinātiem, sieru ar krabju nūjiņām un zaļumiem u.tt.

Padoms: ja vēlas, pīrādziņus pēc pārsmērēšanas ar olu var pārkaisīt ar ķimenēm vai sezama sēkliņām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!