Ātrie lapu salāti ar apelsīnu-sinepju mērci un sezama sēkliņām
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Zibenīgi pagatavojami, svaigi un ļoti garšīgi salāti, kas būs ideāla piedeva pie dažādiem gaļas un zivju ēdieniem.

Sezama sēklas viegli apgrauzdē uz pannas.

Apelsīnu ar asu nazi nomizo, atdala filejas (lai uzzinātu, kā tas darāms, noskaties šo video pamācību.)

Bļodā liek salātu maisījumu, pievieno apelsīna filejas.

Gatavo mērci: norīvē apelsīnam miziņu uz smalkās rīves, izspiež apelsīna sulu. Aizvākojamā burciņā liek apelsīna miziņu, lej sulu, pievieno visas pārējās mērces sastāvdaļas, buciņu aizvāko un krata, līdz iegūst viendabīgu mērci.

Mērci pārlej salātiem un apmaisa. Salāti ir gatavi!

Pirms pasniegšanas pārkaisa tiem grauzdētas sezama sēkliņas, lai tās nezaudētu kraukšķīgumu.

Comment Form