Atspirdzinošais citronu medalus
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Medalus ir viegli raudzēts rudzu maizes dzēriens, kura raudzēšanai nepieciešamas 2 - 3 dienas, bet maizes mērcēšanai vēl papildus viena nakts. Ideāli piemērots Jāņu svinēšanai, bet medalu var raudzēt un ar to atsvaidzināties visu vasaru.

Liec raugu mazā bļodiņā, sastampā to kopā ar ēdamkaroti cukuru un ēdamkaroti ūdeni, lai tas "atdzīvojas" un sāk putot.

Sagriež maizi šķēlēs, izkārto uz cepamās plāts un liek grauzdēties cepeškrāsnī, līdz maize kļuvusi brūnīga un kraukšķīga, jo tas piešķirs alum patīkamu garšu un smaržu.

Liek maizi lielā katlā, aplej to ar verdošu ūdeni un noslēdz trauku ar vāku, lai tas var ievilkties pa nakti.

Nokāš maizi un pievieno cukuru, medu, iespiež citronu sulu, kā arī ieliek citronu miziņas. Katla saturam pievieno atdzīvināto raugu un piparmētru zariņu. Noslēdz trauku ar vāku un ļauj tam raudzēties 2-3 diennaktis.

Nokāš visus biezumus un salej alu pudelēs. Uzglabā ledusskapī un pasniedz atdzesētu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form