7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 rupjmaizes kukuļi (apmēram 1,5 kg)500 gšķidrs medus12 lverdošs ūdens2 paciņas svaigais raugs1.5 kgcukurs3 citroni1 piparmētras zariņš
Sagatavošana
1
Liec raugu mazā bļodiņā, sastampā to kopā ar ēdamkaroti cukuru un ēdamkaroti ūdeni, lai tas "atdzīvojas" un sāk putot.
2
Sagriež maizi šķēlēs, izkārto uz cepamās plāts un liek grauzdēties cepeškrāsnī, līdz maize kļuvusi brūnīga un kraukšķīga, jo tas piešķirs alum patīkamu garšu un smaržu.
3
Liek maizi lielā katlā, aplej to ar verdošu ūdeni un noslēdz trauku ar vāku, lai tas var ievilkties pa nakti.
4
Nokāš maizi un pievieno cukuru, medu, iespiež citronu sulu, kā arī ieliek citronu miziņas. Katla saturam pievieno atdzīvināto raugu un piparmētru zariņu. Noslēdz trauku ar vāku un ļauj tam raudzēties 2-3 diennaktis.
5
Nokāš visus biezumus un salej alu pudelēs. Uzglabā ledusskapī un pasniedz atdzesētu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit