Foto: Shutterstock
Medalus ir viegli raudzēts rudzu maizes dzēriens, kura raudzēšanai nepieciešamas 2 - 3 dienas, bet maizes mērcēšanai vēl papildus viena nakts. Ideāli piemērots Jāņu svinēšanai, bet medalu var raudzēt un ar to atsvaidzināties visu vasaru.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 rupjmaizes kukuļi (apmēram 1,5 kg)500 gšķidrs medus12 lverdošs ūdens2 paciņas svaigais raugs1.5 kgcukurs3 citroni1 piparmētras zariņš

Sagatavošana

1

Liec raugu mazā bļodiņā, sastampā to kopā ar ēdamkaroti cukuru un ēdamkaroti ūdeni, lai tas "atdzīvojas" un sāk putot.

2

Sagriež maizi šķēlēs, izkārto uz cepamās plāts un liek grauzdēties cepeškrāsnī, līdz maize kļuvusi brūnīga un kraukšķīga, jo tas piešķirs alum patīkamu garšu un smaržu.

3

Liek maizi lielā katlā, aplej to ar verdošu ūdeni un noslēdz trauku ar vāku, lai tas var ievilkties pa nakti.

4

Nokāš maizi un pievieno cukuru, medu, iespiež citronu sulu, kā arī ieliek citronu miziņas. Katla saturam pievieno atdzīvināto raugu un piparmētru zariņu. Noslēdz trauku ar vāku un ļauj tam raudzēties 2-3 diennaktis.

5

Nokāš visus biezumus un salej alu pudelēs. Uzglabā ledusskapī un pasniedz atdzesētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!