Atsvaidzinošie vasaras salāti ar rīsiem, tunci, cukīni un citronu
Foto: No privātā arhīva
3.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g Jasmīnu rīsi
Jasmīnu rīsi
350 g
350 g cukīni
cukīni
160 g
160 g tuncis eļļā
tuncis eļļā
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
 
timiāns
timiāns
 
oregano
oregano
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Dažādi salāti
  • Rīsu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Atvēsinošos un atsvaidzinošos itāļu stila salātus a la "kur jūs bijāt agrāk" izmēģinājusi un iesaka Itālijas apceļotāja Sanita Damroze.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Novāra un atdzesē baltos garos rīsus.

    Cukīni kubiņus apcep olīveļļā, pievieno sāli, piparus. Cukīni svarīgi nepārcept – jācep, nenokļūstot līdz fāzei, kad tie sāk atdot šķidrumu, cukīni gabaliņiem jābūt viegli zeltainiem un no ārpuses nedaudz kraukšķīgiem. Rūpīgi jāpieskata – tas ir sekunžu jautājums!

    Mirkli pirms cepšanas beigām pievieno citrona sulu – bagātīgi, ar pusi citrona var būt pat par maz.

    Noņem cukīni no pannas, atdzesē.

    Bļodā ar rīsiem pievieno cukīni gabaliņus, tunča gabaliņus, pierīvē citrona miziņu, timiānu un oregano. Aromāts aizrauj.

    Piepilda baltvīna glāzes ar atdzesētu Vermentino un pasniedz atdzesētos salātus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Vasaras salāti Vasaras maltīte Vasaras ēdienkarte Citrons Oregano Cukini Cukīni Rīsi Timiāns Tuncis Cepšana Vārīšana Dārzeņu ēdieni Dārzeņu salāti Dažādi salāti Rīsu ēdieni Ēdieni veģetāriešiem Itāļu nacionālā virtuve Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt atdzesētu Viegla vasaras maltīte viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form