Augļi želejā ar putukrējumu
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
avenes
avenes
 
svaigi āboli
svaigi āboli
 
žāvēti āboli
žāvēti āboli
 
ķirši
ķirši
 
upenes
upenes
 
smiltsērkšķi
smiltsērkšķi
 
aprikozes
aprikozes
 
cukurs
cukurs
 
želatīns
želatīns
 
kanēļa miziņa
kanēļa miziņa
Putukrējuma pagatavošana
 
saldais krējums
saldais krējums
 
cukurs
cukurs
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Želejas
  • Pasaules Virtuve
  • Šim desertam varētu piedēvēt divus raksturīgus nosaukumus – "Gadiem pārbaudīts omīšdeserts" vai "Atmiņas par vasaru jeb šķērsām pa ledusskapi". Gards, skaists, krāšņs un pats galvenais – ekonomisks, jo viss, kas nepieciešams – no vasaras saglabātie augļi (protams, der arī kādi šajā ziemas sezonā veikalie nopērkamie), želatīns un putukrējums. Tas arī viss!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā ielej aptuveni 800 mililitru ūdeni (var izmantot arī kompota šķidrumu) un saber visvisādus augļus, piemēram, avenes, svaigus ābolus (grieztus), žāvētus ābolus (grieztus), ķiršus, upenes, smiltsērkšķus (nedaudz, jo dod specifisku skābuma garšu) un aprikozes (grieztas). Ne jau daudz, bet no katra pa saujiņai (protams, ne vīrieša saujiņai, bet mazai sievietes saujiņai). Pievieno nedaudz kanēļa miziņu.

    Visu katla saturu mazliet pavāra, lai tas smuki iekrāsotos un lai cietākie un žāvētie augļi kļūtu mīkstāki.

    Tad vārījumu pagaršo, ja nepieciešams, pievieno cukuru. Un vēl nedaudz pakarsē.

    Nogriež uguni. Kad nevārās ar mutuļiem, izšķīdina iepriekš uzbriedinātu veselu paciņu želatīna. Pēc tam vairs vārīt nedrīkst!

    Katliņu pavelk malā un ļauj padzist.

    Kad virums ir nedaudz padzisis, sagatavoto desertu liek stikla saldēdiena trauciņos (lai redz, kā skaisti tas izkārtojas), tāpēc būtu svarīgi parūpēties, lai katrā trauciņā ir augļu dažādība. Nu tā, lai nav tikai avenes želejā.

    Var salikt trauciņus uz paplātes un iznest ārā vai arī ielikt uz kādu laiciņu ledusskapī (karstu ledusskapī nelikt!).

    Desertam nepieciešams, lai skābais mijas ar saldo, tāpēc bez pukutrējuma neiztikt. Īsi pirms pasniegšanas, pagatavo putukrējumu. Un liek virsū saželējumam.

    Lai izdodas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.