Augļu Ziemassvētku torte - labs nāk ar gaidīšanu, kūka jāgatavo minimums 2 nedēļas.

Lielā bļodā sajauc visus augstāk minētos produktus. Šo maisījumu apklāj un atstāj istabā pa nakti.

Nākamajā dienā gatavo kūku.
Bļodā samaisa:2 tases miltu, 1 TK kanēļa, 1 TK muskatriekstu, 1/2 TK maltas krustnagliņas 1 TK cep. pulvera 1/2 TK sāls

Citā bļodā. Saputo 250 g sviesta lēnām pievienojot 1 tasi cukura, rūpīgi sakuļ pa vienai pievieno 6 olas (pēc katras pamatīgi sakuļot) pievieno miltus ar garšvielām no 1. bļodas. Rūpīgi samaisa

Pievieno augļu maisījumu (lielā bļoda - skat. iepriekš).

Ar taukvielām ieziestā lielā tortes formā ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu.

Zem kūkas plītī ieliek cepešpannu līdz pusei pilnu ar ūdeni. Kūku 3-4 h cep 120\'C, kamēr tā ir mazliet "atrāvusies" no pannas un kūkā iesprausts skaliņš paliek tīrs.

Kūku 1 h atdzesē, tad izgāž uz galda no formas. Brendijā rūpīgi izmērcē marles gabalu. Kūku ietin izmirkušajā marlē, tad folijā.

Liek noslēgtā traukā un glabā tumšā vietā vizmas 2 nedēļas. Kūku var glabāt arī ilgāk, tikai tad ik pa pāris dienām tā jāaplaista ar dažām EK brendija.

Iesūtīja: Pelīte

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form