Augļu Ziemassvētku torte - labs nāk ar gaidīšanu, kūka jāgatavo minimums 2 nedēļas.

Lielā bļodā sajauc visus augstāk minētos produktus. Šo maisījumu apklāj un atstāj istabā pa nakti.

Nākamajā dienā gatavo kūku.
Bļodā samaisa:2 tases miltu, 1 TK kanēļa, 1 TK muskatriekstu, 1/2 TK maltas krustnagliņas 1 TK cep. pulvera 1/2 TK sāls

Citā bļodā. Saputo 250 g sviesta lēnām pievienojot 1 tasi cukura, rūpīgi sakuļ pa vienai pievieno 6 olas (pēc katras pamatīgi sakuļot) pievieno miltus ar garšvielām no 1. bļodas. Rūpīgi samaisa

Pievieno augļu maisījumu (lielā bļoda - skat. iepriekš).

Ar taukvielām ieziestā lielā tortes formā ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu.

Zem kūkas plītī ieliek cepešpannu līdz pusei pilnu ar ūdeni. Kūku 3-4 h cep 120\'C, kamēr tā ir mazliet "atrāvusies" no pannas un kūkā iesprausts skaliņš paliek tīrs.

Kūku 1 h atdzesē, tad izgāž uz galda no formas. Brendijā rūpīgi izmērcē marles gabalu. Kūku ietin izmirkušajā marlē, tad folijā.

Liek noslēgtā traukā un glabā tumšā vietā vizmas 2 nedēļas. Kūku var glabāt arī ilgāk, tikai tad ik pa pāris dienām tā jāaplaista ar dažām EK brendija.

Iesūtīja: Pelīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!