Aukstā gaļa
Foto: Shutterstock
4.2941 17
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. cūkas stilbiņš
cūkas stilbiņš
1-2 gab.
1-2 gab. cūkas kājas
cūkas kājas
500 g
500 g vistas spārniņi
vistas spārniņi
1 sauja
1 sauja sāls
sāls
3 gab.
3 gab. lauru lapas
lauru lapas
7 gab.
7 gab. melnie pipari
melnie pipari
 
burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
olas
olas
  • Bēru mielasts
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Aukstā gaļa lielākām viesībām vai sanākšanai.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cūkas cisku, kāju, burkānus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sīpolus, lauru lapas, sāli, piparus, ķiplokus un liek vārīties uz lielas uguns.

    Uzvāra, kad parādās putas, tad noputo. Uzliek vāku un vāra uz mazas uguns, līdz gaļa ir pusgatava. Gaļas gatavību nosaka iedurot tajā vai nogriežot gabaliņu un pagaršojot.

    Kag gaļa pusgatava, pievieno vistu spārnus (tas tāpēc, lai aukstā gaļa labāk sarecētu). Vāra, līdz gaļa gatava.

    Parasti skatos, kad gaļa no kauliem atkāpusies, tad gatavs.
    Gaļu izņem no buljona, atdzesē, atdala no kauliem un sagriež gabaliņos.

    Olas novāra, pārgriež uz pusēm. Burkānus sagriež ripiņās. Ņem bļodiņas un saliek apakšā dekorējumu, olu liek ar dzeltenumu uz leju.

    Dekorē pēc sirds patikas, gan ar zirnīšiem, gan ar zaļumiem, gan ar sīpolu ripiņām, kukurūzu utt.

    Iesūtīja: Lora

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form