Sastāvdaļas
Sagatavošana
Piestā saberž piparus, fenheļa un koriandra sēklas, visu ber 200 ml ūdens un uz lēnas uguns uzvāra. Pievieno sāli, cukuru un lauru lapas, samaisa.
Marinādi atdzesē līdz istabas temperatūrai, pievieno etiķi un aukstu, vārītu ūdeni (400 ml).
Zivs liemeņus vai fiejas kārto emaljētā vai stikla traukā, pāri liek plānos gredzenos sagrieztus sīpolus. Pārlej ar marinādi, uzliek traukam vāku un liek ledusskapī uz 3 dienām. Laiku pa laikam zivs gabaliņus traukā apgroza, lai tie iemarinētos vienmērīgi.
Marinēto zivi blīvi kārto sterilizētās burciņās ar aizskrūvējamu vāku. Pēc tam, kad zivs salikta traukā, pārlej ar marinādi, no kuras izņemti sīpoli.
Marinējot zivs liemeņus, tos pirms likšanas burciņās labāk sagriezt nelielos gabaliņos.
Šādi marinētu zivi ledusskapī var glabāt 3-4 mēnešus.