Foto: Shutterstock
Auksto marinādi var izmantot gan jūras, gan saldūdens zivīm. Svarīgākais, kas jāievēro, lai zivis nesabojātos un tu nekaitētu savai veselībai, - ūdens un etiķa proporcijas!
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgzivis (ķidāti liemeņi vai filejas)4 nelieli sīpoli400 mletiķis (9%)100 gsāls200 gcukurs600 mlvārīts ūdens4 lauru lapas15 melnie pipari2 TKkoriandra sēklas1 TKfenheļa sēklas

Sagatavošana

1

Piestā saberž piparus, fenheļa un koriandra sēklas, visu ber 200 ml ūdens un uz lēnas uguns uzvāra. Pievieno sāli, cukuru un lauru lapas, samaisa.

2

Marinādi atdzesē līdz istabas temperatūrai, pievieno etiķi un aukstu, vārītu ūdeni (400 ml).

3

Zivs liemeņus vai fiejas kārto emaljētā vai stikla traukā, pāri liek plānos gredzenos sagrieztus sīpolus. Pārlej ar marinādi, uzliek traukam vāku un liek ledusskapī uz 3 dienām. Laiku pa laikam zivs gabaliņus traukā apgroza, lai tie iemarinētos vienmērīgi.

4

Marinēto zivi blīvi kārto sterilizētās burciņās ar aizskrūvējamu vāku. Pēc tam, kad zivs salikta traukā, pārlej ar marinādi, no kuras izņemti sīpoli.

5

Marinējot zivs liemeņus, tos pirms likšanas burciņās labāk sagriezt nelielos gabaliņos.

6

Šādi marinētu zivi ledusskapī var glabāt 3-4 mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!