Auzu pārslu brokastu sacepums
Foto: Instagram/@ziedoga_viana / Viāna Kuļša
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. ļoti gatavi banāni
ļoti gatavi banāni
150 g
150 g sviests (Viāna izmanto bio sviestu)
sviests (Viāna izmanto bio sviestu)
4 ĒK
4 ĒK pilngraudu auzu milti (Viāna izmantoja "Herkulesa" miltus)
pilngraudu auzu milti (Viāna izmantoja "Herkulesa" miltus)
4 saujas
4 saujas pilngraudu auzu pārslas
pilngraudu auzu pārslas
1 TK
1 TK malts kanēlis
malts kanēlis
1 sauja
1 sauja valrieksti
valrieksti
4 saujas
4 saujas jāņogas, upenes vai citas saldētas ogas
jāņogas, upenes vai citas saldētas ogas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Saldie sacepumi
  • Pasaules Virtuve
  • "Auzu pārslas izceļas ar savu augsto uzturvērtību, tāpēc ikdienā meklēju veidus, kā pēc iespējas biežāk iekļaut šo produktu maltītēs," stāsta uztura speciāliste, "Instagram" konta "ziedoga_viana" autore Viāna Kuļša. "Pielietojums ir ļoti plašs – ierastā auzu pārslu putra, brokastu sacepums, veselīgie kokteiļi, "overnight" jeb nakts putra, musli, dažādi cepumi, deserti. Tāpat kā auzu pārslas var izmantot arī panējumos un sāļajos ēdienos," teic Viāna.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja receptē izmanto banānus, papildus pievienot cukuru vai sīrupu nav nepieciešams. Ja izmanto tikai ogas, saldākai garšai var pievienot medu, kļavu sīrupu vai brūno cukuru, pēc izvēles.

    Katliņā uz lēnas uguns vai karsta ūdens peldē izkausē sviestu.

    Cepešpannu nedaudz ietauko ar sviestu.

    Banānus sagriež ripiņās, ber cepešpannā, pievienojot saldētās ogas. Visam pāri lej 2 – 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta un uzmanīgi apmaisa.

    Valriekstus sasmalcina vidējos gabaliņos, ber bļodā. Pievieno auzu pārslas, auzu miltus, kanēli un visu samaisa. Beigās pievieno atlikušo izkausēto sviestu un atkal samaisa.

    Tikmēr cepešpannā esošajam saturam virsū ber auzu pārslu, riekstu masu un izlīdzina vienmērīgā slānī.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep aptuveni 20 – 25 minūtes.

    Pasniedz ar svaigām ogām un bezpiedevu jogurtu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form