Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.0000 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
300 g
300 g Muskovado cukurs
Muskovado cukurs
2
2 olas
olas
daži pilieni
daži pilieni vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
175 g
175 g milti
milti
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
250 g
250 g auzu pārslas
auzu pārslas
150 g
150 g rozīnes
rozīnes
Piederumi:
2
2 cepamās pannas izklātas ar cepamo papīru
cepamās pannas izklātas ar cepamo papīru
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Kraukšķīgi un kārdinoši auzu pārslu cepumi ar rozīnēm. Sacep porciju gardo našķu un baudi kopā ar tasi tējas vai piena glāzi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Bļodā ar mikseri sakuļ mīkstu sviestu un Muskovado cukuru. Pēc tam masā iecilā olas un vaniļas ekstraktu.

    Kad tas izdarīts, bļodā iesijā miltus, pieber kanēli un šķipsnu sāls. Pēc tam arī auzu pārslas un rozīnes. Visas sastāvdaļas uzmanīgi samaisa.

    No mīklas veido valrieksta izmēra bumbiņas, kas savirpinātas starp plaukstām, un ar lielām atstarpēm saliek uz cepamajām pannām. Bumbiņas viegli piespiež pie pamatnes, lai tās būtu plakanas.

    Cepumus liek cepties krāsnī uz 12-15 minūtēm. Kad cepumi zeltaini brūni, izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist. Pēc tam pārliek traukā un atdzesē pilnībā.

    Svaigos auzu pārslu cepumus var glabāt noslēgtā traukā 5-7 dienas.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form