Auzu pārslu putra ar karamelizētiem bumbieriem, avenēm un lazdu riekstu karameli
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0.5 glāze
0.5 glāze ātri vārāmās auzu pārslas
ātri vārāmās auzu pārslas
1.5 glāze
1.5 glāze rīsu-lazdu riekstu piens
rīsu-lazdu riekstu piens
0.5 glāze
0.5 glāze lazdu riekstu kodoli
lazdu riekstu kodoli
1/2
1/2 bumbieris
bumbieris
`1 sauja
`1 sauja avenes
avenes
1 ĒK
1 ĒK čia sēklas
čia sēklas
0.5 TK
0.5 TK kanēlis
kanēlis
2
2 žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
1
1 piparmētru lapiņa
piparmētru lapiņa
1 ĒK
1 ĒK kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
4 ĒK
4 ĒK dateļu sīrups
dateļu sīrups
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
2.5 ĒK
2.5 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Putras un biezputras
  • Pasaules Virtuve
  • Putrai nav jābūt garlaicīgai! Lai iedvesmotu tevi dažādot veselīgas brokastu maltītes, kulinārijas bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks" iesaka recepti ātri pagatavojamai auzu pārslu putrai – ar karamelizētiem bumbieriem, avenēm un lazdu riekstu karameli

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā liek vārīties rīsu-lazdu riekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

    Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – 2 ĒK dateļu sīrupa, medu un 2 ĒK cukura.

    Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele. Riekstus izklāj uz cepamā papīra, ļauj karamelei sacietēt.

    Uz pannas izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar 1/2 ĒK cukura un pārlej ar 2 ĒK dateļu sīrupa. Karamelizē no abām pusēm, līdz tie kļūst mīksti.

    Putru liek bļodā, pa virsu izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar riekstiem, avenēm un gabaliņos sagrieztām aprikozēm. Visu pārber ar čia sēkliņām un dekorē ar piparmētras lapiņu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form