Auzu pārslu un riekstu sviesta enerģijas batoniņi
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
90 g
90 g auzu pārslas
auzu pārslas
35 g
35 g kviešu milti
kviešu milti
1 TK
1 TK soda
soda
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
2 gab.
2 gab. olas
olas
250 g
250 g zemesriekstu vai citu riekstu sviests
zemesriekstu vai citu riekstu sviests
100 g
100 g zeltainais sīrups
zeltainais sīrups
 
vaniļas cukurs (var nepievienot)
vaniļas cukurs (var nepievienot)
150 g
150 g melnā šokolāde
melnā šokolāde
 
rieksti, žāvēti augļi rotāšanai
rieksti, žāvēti augļi rotāšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Cepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Skolēnu ģimenēs pierimis priecīgais satraukums par jauna mācību gada sākumu un sācies jaunu izaicinājumu laiks, plānojot skolēnu aktivitātes, pulciņu grafikus un arī ēdienreizes. Lai mazinātu bērnu vēlmi našķoties ar neveselīgām uzkodām brīžos, kad gribas enerģiju, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka stilīgu un veselīgu uzkodu skolēniem – mājās gatavotus auzu pārslu un riekstu sviesta enerģijas batoniņus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iesmērē ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru piemērotu cepamformu, sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

    Lielā bļodā sajauc auzu pārslas, kviešu miltus, kanēli, sodu un sāli.

    Atsevišķā bļodā sajauc olas ar riekstu sviestu, sīrupu un vaniļas cukuru.

    Samaisa abas daļas kopā līdz viendabīgi masai, ielej to cepamformiņā un cep aptuveni 25 minūtes.

    Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, pārlej to pa virsu gatavam našķim, vienmērīgi izlīdzina. Rotā ar kapātiem riekstiem vai žāvētiem augļiem.

    Liek ledusskapī un atdzesē vismaz stundu, lai šokolāde sacietē.

    Sagriež šķēlēs, iesaiņo katru šķēli cepampapīrā – sanāks ideālas uzkodas pēc treniņa vai starp ēdienreizēm!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.