Aveņu mafini
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.1667 6
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
225 g
225 g avenes
avenes
90 g
90 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 ĒK
1 ĒK ciete
ciete
Drumstalām:
75 g
75 g milti
milti
1/8 TK
1/8 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
30 g
30 g cukurs
cukurs
45 g
45 g sviests
sviests
Mafinu mīklai:
375 g
375 g milti
milti
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
175 g
175 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
2
2 olas
olas
125 ml
125 ml paniņas
paniņas
125 g
125 g augu eļļa
augu eļļa
2 TK
2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Mātes dienas ēdieni
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgi vaniļas mafini ar saldām avenēm un zeltaini kraukšķīgām drumstalām. Ēd siltus, piedzerot auksta piena krūzi, vai atdzesētus kopā ar tējas vai kafijas tasi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

    Vēlākam atstāj 12 avenes. Pārējās saber katliņā, pievieno cukuru un pāris ēdamkarotes ūdens. Cieti samaisa ar ēdamkaroti ūdens, lai veidotos pastas konsistence. Kad cukurs avenēs izkusis, iemaisa tajās cietes pastu un karsē avenes dažas minūtes, līdz ogas atsulojušās. Sīrupainās avenes atdzesē.

    Gatavo drumstalas: miltus sajauc ar cepamo pulveri. Tad pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu ar rokām ieberzē sviestu miltos, lai veidotos drupatas.

    Gatavo mafinu mīklu: bļodā saber miltus, cepamo pulveri, cukuru, kanēli. Olas sakuļ atsevišķi un pievieno tām paniņas, eļļu un vaniļu. Tad mitrās sastāvdaļas pievieno sausajām un mīklu kārtīgi samaisa.

    Sagatavo mafinu pannu ar 12 mafinu papīra formiņām. Mīklu pilda mafinu formiņās, līdz 2/3 pilnas. Virs mīklas liek ēdamkaroti sīrupaino aveņu un vienu veselo ogu. Tad pāri pārber drumstalas.

    Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies, drumstalas zeltainas un iedurtais kociņš iznāk laukā sauss.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form