Aveņu sīrups
Foto: Shutterstock
3.5000 4
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg avenes
avenes
1300 g
1300 g cukurs
cukurs
5 g
5 g citronskābe
citronskābe
  • Sīrupi
  • Pasaules Virtuve
  • Aveņu sīrups - ārstniecības līdzeklis un kārotākais našķis ziemā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Avenes pārlasa, notīra no kauslapām. Ogām jābūt gatavām, pat nedaudz pārgatavām. Keramikas vai emaljētā bļodā ieliek ogas, !Izmanto koka karoti! ogas saspaida un atstāj uz 2 stundām pastāvēt.

    Sula, kura izdalījusies no ogām nolej. Pārējās ogas ietin marlē un ar rokām izspiež sulu. Iegūto sulu nofiltrē caur daudzām kārtām marles, sulu lej emaljētā traukā, kur vārīs sīrupu, pievieno cukuru.

    Sīrupu vāra uz lēnas uguns līdz cukurs pilnībā izkūst, maisot ar koka karoti vai lāpstiņu. Vāra 5 minūtes. Ja parādās putas, tad tas labāk nevis noņemt, bet ar putotāju ieputot sīrupā, putas labāk noņemt, kad sīrups jau gandrīz gatavs.

    Pēc 5 minūšu vārīšanas pievieno citronskābi un vēl dažas minūtes pavāra. Karstu sīrupu vēlreiz nokāš caur marli, lej karsētās, tīrās, siltās pudelēs.

    Iesūtīja: Ieva

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form