Azū – gaļas sautējums ar kartupeļiem, sālītiem gurķiem un tomātu mērci
Foto: Shutterstock
3.5833 12
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
700 g
700 g gaļa
gaļa
3 ĒK
3 ĒK tomātu mērce
tomātu mērce
3
3 sālīti gurķi
sālīti gurķi
8
8 kartupeļi (lieli)
kartupeļi (lieli)
1
1 paprika
paprika
2
2 sīpoli
sīpoli
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
 
lauru lapa
lauru lapa
 
sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
sauja
sauja dilles
dilles
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards azū – gaļas sautējums ar ceptiem kartupeļiem tomātu mērci, sālītiem gurķiem un papriku sātīgai maltītei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu sagriež gabaliņos un dziļā pannā vai katlā sakarsētā eļļā strauji apcep, līdz rodas brūna garoziņa.

    Pievieno nomizotus, sakapātus sīpolus un apcep līdz caurspīdīgumam, pievieno tomātu mērci un vēl divas minūtes cep.

    Pievieno trauka saturam ūdeni vai buljonu, lai gaļa būtu pārklāta, un uz mazas liesmas zem vāka sautē aptuveni stundu, līdz gaļa ir gatava.

    Pa to laiku kartupeļus nomizo, sagriež stienīšos vai daiviņās un līdz pusgatavībai apcep sviestā un 10 minūtes pirms gaļas gatavošanas beigām pievieno gaļai.

    Papriku sagriež stienīšos, apcep sviestā un pievieno gaļai uzreiz pēc kartupeļiem. Pievieno arī caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sāli, piparus, lauru lapu. Gurķus sagriež stienīšos, pievieno gaļai pēc paprikas. Visu samaisa un sautē zem vāka, līdz gaļa un kartupeļi ir gatavi.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

    Iesūtīja: Baibaks

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form