Foto: Shutterstock
Gards azū – gaļas sautējums ar ceptiem kartupeļiem tomātu mērci, sālītiem gurķiem un papriku sātīgai maltītei.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
eļļa cepšanai700 ggaļa3 ĒKtomātu mērce3 sālīti gurķi8 kartupeļi (lieli)1 paprika2 sīpoli2 ķiploka daiviņas sāls malti melnie pipari lauru lapa sviests vai margarīns saujadilles

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež gabaliņos un dziļā pannā vai katlā sakarsētā eļļā strauji apcep, līdz rodas brūna garoziņa.

2

Pievieno nomizotus, sakapātus sīpolus un apcep līdz caurspīdīgumam, pievieno tomātu mērci un vēl divas minūtes cep.

3

Pievieno trauka saturam ūdeni vai buljonu, lai gaļa būtu pārklāta, un uz mazas liesmas zem vāka sautē aptuveni stundu, līdz gaļa ir gatava.

4

Pa to laiku kartupeļus nomizo, sagriež stienīšos vai daiviņās un līdz pusgatavībai apcep sviestā un 10 minūtes pirms gaļas gatavošanas beigām pievieno gaļai.

5

Papriku sagriež stienīšos, apcep sviestā un pievieno gaļai uzreiz pēc kartupeļiem. Pievieno arī caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sāli, piparus, lauru lapu. Gurķus sagriež stienīšos, pievieno gaļai pēc paprikas. Visu samaisa un sautē zem vāka, līdz gaļa un kartupeļi ir gatavi.

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Iesūtīja: Baibaks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!