Bagātīgs baklažānu sautējums sicīliešu gaumē jeb 'caponata'
Foto: Shutterstock
3.0000 3
Sarežģītība: viegli

Sātīgs baklažānu sautējums sicīliešu gaumē, kas lieliski garšo gan silts, gan atdzisis. Tad kaponatu vari likt uz grauzdētas maizes šķēlēm.

Baklažānus nomazgā, sagriež kubiņos, iemērc uz 15 minūtēm sālsūdenī. Nosusina, apcep eļļā, pievieno atsevišķi eļļā apceptus, gabaliņos sagrieztus seleriju kātus.

Pannā, kur tika ceptas selerijas, apcep sasmalcinātus sīpolus, kam pievieno kubiņos sagrieztus tomātus un sautē 5 minūtes. Pielej etiķi, cukuru, kaperus, ciedru riekstus, rozīnes, olīvas, sāli un piparus. Izmaisa, pievieno baklažāniem un selerijām, sautē 10 minūtes.

Lai labi garšo!

Comment Form