Bagātīgs baklažānu sautējums sicīliešu gaumē jeb 'caponata'
Foto: Shutterstock
3.0000 3
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g baklažāni
baklažāni
70 ml
70 ml olīveļļa
olīveļļa
3
3 seleriju kāti
seleriju kāti
1
1 sīpols
sīpols
400 g
400 g tomāti
tomāti
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
70 ml
70 ml sarkanvīna etiķis
sarkanvīna etiķis
2 ĒK
2 ĒK kaperi
kaperi
1 ĒK
1 ĒK ciedru rieksti
ciedru rieksti
1 ĒK
1 ĒK izmērcētas rozīnes
izmērcētas rozīnes
10
10 olīvas
olīvas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Sātīgs baklažānu sautējums sicīliešu gaumē, kas lieliski garšo gan silts, gan atdzisis. Tad kaponatu vari likt uz grauzdētas maizes šķēlēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Baklažānus nomazgā, sagriež kubiņos, iemērc uz 15 minūtēm sālsūdenī. Nosusina, apcep eļļā, pievieno atsevišķi eļļā apceptus, gabaliņos sagrieztus seleriju kātus.

    Pannā, kur tika ceptas selerijas, apcep sasmalcinātus sīpolus, kam pievieno kubiņos sagrieztus tomātus un sautē 5 minūtes. Pielej etiķi, cukuru, kaperus, ciedru riekstus, rozīnes, olīvas, sāli un piparus. Izmaisa, pievieno baklažāniem un selerijām, sautē 10 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form