Foto: DELFI
Pieskaņojoties Helovīnam, vari pārsteigt mazākās mājas raganiņas, mūmijas un zombijus ar jautrām brokastīm – pildītām olām, kas izskatās pēc galvaskausiņiem. Brīdinu, mazliet jāapbruņojas ar pacietību, divu dažādu izmēru salmiņiem un izdomu, lai rezultāts nejuktu laukā. Bet, ja mazie ēdāji priecīgi, tad būs tā vērts. Recepte noskatīta feisbukā no kāda "Taste of Home" vietnes video.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
5 vārītas olas1.5 ĒKmajonēze1.5 TKtomātu mērce0.5 TKsinepes pēc garšassāls pēc garšaspipari0.5 saujakukurūzas čipsi divu dažādu izmēru kokteiļsalmiņi

Sagatavošana

1

Olām jābūt aukstām un cieti novārītām. Tās rūpīgi izloba no čaumalām, lai olas baltums neieplīstu. Kad olas izlobītas, tās pārgriež uz pusēm.

2

Olu dzeltenumus saber nelielā bļodiņā. Pievieno dzeltenumiem majonēzi, tomātu mērci, sinepes, sāli un piparus. Pildījuma masu samaisa. Seklā šķīvī smalki jo smalki sadrupina kukurūzas čipsus.

3

Ķeras klāt galvaskausu veidošanai. Ar lielāko salmiņu izdur divas acis un muti – kādā grimasē vien ienāk prātā. Ar smalkāko salmiņu izdur degunu.

4

Kad galvaskausiņi sagatavoti, ar tējkaroti tajos rūpīgi sapilda krietnu devu olu dzeltenumu masas. Pēc tam olas pusītes uzliek uz sadrupinātajiem čipsiem, piespiež, lai čipsi nosegtu apakšpusi.

5

Galvaskausiņus saliek uz šķīvja un izrotā, kā nu tīk.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!