Baltā gaspačo zupa latviešu gaumē
Foto: DELFI
1.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Spānijā iecienīto gaspačo zupu ir ierasts iebiezināt ar sakaltušas maizes šķēlēm. Es aizņēmos šo ideju, lai, liekot lietā izdomu, no ledusskapī atrastajiem produktiem pagatavotu balto gaspačo latviešu gaumē. Eksperimenta rezultāts bija varen garšīgs un atspirdzinošs.

Dilles sasmalcina, liek katlā. Pievieno rīvētus redīsus, kubiņos sagrieztu gurķi, sasmalcinātus spinātus, sāli, cukuru un samaisa.

Ciabatas šķēles saplucina mazākos gabaliņos, liek bļodā, pievieno krūzīti ūdens, piparmētru lapiņas, nomizotas ķiploka daiviņas, olīveļļu, baltvīna etiķi un visu sablendē viendabīgā masā.

Bļodas saturu lej katlā, pievieno kefīru un samaisa. Tad pievieno tik daudz ūdens, lai zupa būtu tev tīkamākajā konsistencē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, cukuru vai etiķi.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form