Baltā gaspačo zupa latviešu gaumē
Foto: DELFI
1.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 diļļu bunte
diļļu bunte
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 sauja
1 sauja piparmētras
piparmētras
3-4 ĒK
3-4 ĒK olīveļļā
olīveļļā
3-4
3-4 ciabatas šķēles
ciabatas šķēles
8
8 redīsi
redīsi
1
1 garais gurķis
garais gurķis
1 sauja
1 sauja spināti
spināti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1/2 ĒK
1/2 ĒK cukurs
cukurs
3-4 ĒK
3-4 ĒK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
pēc garšas
pēc garšas ūdens
ūdens
1 l
1 l kefīrs
kefīrs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Aukstās zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Spānijā iecienīto gaspačo zupu ir ierasts iebiezināt ar sakaltušas maizes šķēlēm. Es aizņēmos šo ideju, lai, liekot lietā izdomu, no ledusskapī atrastajiem produktiem pagatavotu balto gaspačo latviešu gaumē. Eksperimenta rezultāts bija varen garšīgs un atspirdzinošs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dilles sasmalcina, liek katlā. Pievieno rīvētus redīsus, kubiņos sagrieztu gurķi, sasmalcinātus spinātus, sāli, cukuru un samaisa.

    Ciabatas šķēles saplucina mazākos gabaliņos, liek bļodā, pievieno krūzīti ūdens, piparmētru lapiņas, nomizotas ķiploka daiviņas, olīveļļu, baltvīna etiķi un visu sablendē viendabīgā masā.

    Bļodas saturu lej katlā, pievieno kefīru un samaisa. Tad pievieno tik daudz ūdens, lai zupa būtu tev tīkamākajā konsistencē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, cukuru vai etiķi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form