
Loading...
Sastāvdaļas
liellopu vai vistas gaļas buljons
liellopu vai vistas gaļas buljons sviests
sviests1
1 sīpols vai puravs
sīpols vai puravs milti
milti sāls
sāls citronu sula
citronu sula cukurs
cukurs zaļumi
zaļumiBaltā mērce - gardam aizdaram.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Sasmalcinātus sīpolus apcep sviestās pieber miltus un maisot izkarsē. Tad pielej buljonu, pieliek sāli un lēni vāra 10—15 minūtes. Pēc tam izkāš, pievieno citronu sulu un cukuru un uzvāra.
Beidzot pieliek sviestu, sasmalcinātus zaļumus un izmaisa.
Baltajai mērcei var pievienot olu dzeltenumus, kas sakulti ar saldu krējumu, un mērci uzkarsēt līdz 75°C temperatūrai.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.