
Karstvīns vairumam cilvēku šķiet tumši sarkans, pikants un augļiem bagāts dzēriens Ziemassvētku laikam, taču lielisku karstvīnu var pagatavot arī no baltvīna. Tas lieliski garšos un labi sasildīs gan vēsās puteņa pastaigās mežā, gan nesteidzīgos februāra vakaros mājās, turklāt dzēriena dzidrā, dzintarainā krāsa, priecēs acis un atgādinās par drīzo pavasara tuvumu.
Recepti iesaka veikalu tīkla "AlkOutlet" eksperti.
Visus augļus sagriež kubiņos.
Visus dzērienus lej kopā lielā katlā. Ābolu sulas daudzumu dozē, dzērienu pagaršojot – lej tik daudz, lai dzēriena garša šķiet pašam tīkama.
Ieber maisījumā garšvielas un mandarīnus.
Uz lēnās uguns uzsilda dzērienu līdz aptuveni 70 grādu temperatūrai.
Glāzēs vai krūzēs saber ābolu un bumbieru gabaliņus, lej virsū karstvīnu un bauda siltu!
Ziemas romantikai brīvā dabā karstvīnu var sagatavot termosā, bet ābolu un bumbieru gabaliņus pievieno tikai pirms pašas baudīšanas!