Balzama liķiera 'Šarlote' šokolādes muss
Foto: Publicitātes foto
3.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
60 g
60 g tumšā šokolāde 65%
tumšā šokolāde 65%
15 g
15 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK espresso vai stipra kafija
espresso vai stipra kafija
45 ml
45 ml balzama liķieris Šarlote
balzama liķieris Šarlote
1
1 ola
ola
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
60 ml
60 ml saldais krējums 35%
saldais krējums 35%
1/2 tase
1/2 tase vaniļas ekstakts
vaniļas ekstakts
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citi saldēdieni
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Krēmi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti vienkāršs un elegants deserts, kas ir kā garšām un sajūtām piesātināts putu mākonis. Īstiem šokolādes cienītājiem var izraisīt atkarību jau no pirmās karotītes. Šokolādes musa pamatā ir putukrējums, kas veido gaisīgu deserta konsistenci. Nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, lai iegūtu zīdaini maigu un gaisīgu kārumu. Recepti sagatavojusi Baiba Muzikante (Caramelle.lv).

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ļoti svarīgi ir izvēlēties kvalitatīvu šokolādi, jo tā ir deserta pamatsastāvdaļa.

    Šokolādes musu var izmantot tortēs krēma pildījuma vietā. To var kārtot arī nelielās glāzēs un pasniegt dekorētu ar svaigām sezonas ogām un augļiem, kas nedaudz atsvaidzinās bagātīgo šokolādes garšu. Desertu var arī skaisti rotāt ar putukrējuma cepurīti un svaigu piparmētras lapiņu.

    Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, tad iemaisa espreso. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.

    Atdala olu dzeltenumu no baltuma. Baltumu ievieto ledusskapī.

    Atdzisušajā šokolādes masā iemaisa balzama liķieri "Šarlote" un olas dzeltenumu. Ievieto ledusskapī.

    Saldajam krējumam pievieno 2 ĒK cukura un vaniļu, saputo to stingrās putās.

    Olas baltumu saputo vieglās putās, tad pievieno 1 ēd.k. cukura un saputo līdz stingrai konsistencei.

    Šokolādes masā iecilā olas baltumu, sadalot to trīs daļās. Tad iemaisa putukrējumu. Masu kārto trauciņos, rotā ar šokolādes skaidiņām vai svaigām ogām pēc izvēles.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form