
Ļoti vienkāršs un elegants deserts, kas ir kā garšām un sajūtām piesātināts putu mākonis. Īstiem šokolādes cienītājiem var izraisīt atkarību jau no pirmās karotītes. Šokolādes musa pamatā ir putukrējums, kas veido gaisīgu deserta konsistenci. Nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, lai iegūtu zīdaini maigu un gaisīgu kārumu. Recepti sagatavojusi Baiba Muzikante (Caramelle.lv).
Ļoti svarīgi ir izvēlēties kvalitatīvu šokolādi, jo tā ir deserta pamatsastāvdaļa.
Šokolādes musu var izmantot tortēs krēma pildījuma vietā. To var kārtot arī nelielās glāzēs un pasniegt dekorētu ar svaigām sezonas ogām un augļiem, kas nedaudz atsvaidzinās bagātīgo šokolādes garšu. Desertu var arī skaisti rotāt ar putukrējuma cepurīti un svaigu piparmētras lapiņu.
Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, tad iemaisa espreso. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Atdala olu dzeltenumu no baltuma. Baltumu ievieto ledusskapī.
Atdzisušajā šokolādes masā iemaisa balzama liķieri "Šarlote" un olas dzeltenumu. Ievieto ledusskapī.
Saldajam krējumam pievieno 2 ĒK cukura un vaniļu, saputo to stingrās putās.
Olas baltumu saputo vieglās putās, tad pievieno 1 ēd.k. cukura un saputo līdz stingrai konsistencei.
Šokolādes masā iecilā olas baltumu, sadalot to trīs daļās. Tad iemaisa putukrējumu. Masu kārto trauciņos, rotā ar šokolādes skaidiņām vai svaigām ogām pēc izvēles.