
Rīsu ēdienu gatavošana nudien ļauj brīvi izpausties un katru reizi maltīti pagatavot citādāk. Ja vēl neesi gatavojis basmati rīsus, tad šī, iespējams, ir labākā recepte, ar ko sākt, lai izbaudītu rīsu lielisko garšu kombinācijā ar sildošām garšvielām.
Katlā uz vidēja uguns uzkarsē gī sviestu. Pievieno garšvielas – kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli, un visu apcep. Tad pievieno Indijas riekstus un kaltētus augļus, tad noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu (lai ūdens noklāj rīsus) un sāli pēc garšas.
Sautē uz lēnas uguns ar vāku, nemaisot, apmēram 20 minūtes, līdz rīsi ir gatavi.
Receptes autors: Lauris Aleksejevs.