Basmati rīsi indiešu gaumē
Foto: Publicitātes foto
0
4 porcijas 
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g Basmati rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")
Basmati rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")
50 ml
50 ml gī sviests
gī sviests
1 TK
1 TK kardamons
kardamons
1 TK
1 TK kumīns
kumīns
1 TK
1 TK sauss fenhelis
sauss fenhelis
1 TK
1 TK kurkuma
kurkuma
1 TK
1 TK koriandrs
koriandrs
50 ml
50 ml dzidrināts sviests
dzidrināts sviests
 
miziņa no citrona
miziņa no citrona
50 g
50 g Indijas rieksti
Indijas rieksti
100 g
100 g kaltēti augļi
kaltēti augļi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Rīsu ēdienu gatavošana nudien ļauj brīvi izpausties un katru reizi maltīti pagatavot citādāk. Ja vēl neesi gatavojis basmati rīsus, tad šī, iespējams, ir labākā recepte, ar ko sākt, lai izbaudītu rīsu lielisko garšu kombinācijā ar sildošām garšvielām.

    Katlā uz vidēja uguns uzkarsē gī sviestu. Pievieno garšvielas – kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli, un visu apcep. Tad pievieno Indijas riekstus un kaltētus augļus, tad noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu (lai ūdens noklāj rīsus) un sāli pēc garšas.

    Sautē uz lēnas uguns ar vāku, nemaisot, apmēram 20 minūtes, līdz rīsi ir gatavi.

    Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form