Basmati rīsi indiešu gaumē
Foto: Publicitātes foto
4 porcijas 

Rīsu ēdienu gatavošana nudien ļauj brīvi izpausties un katru reizi maltīti pagatavot citādāk. Ja vēl neesi gatavojis basmati rīsus, tad šī, iespējams, ir labākā recepte, ar ko sākt, lai izbaudītu rīsu lielisko garšu kombinācijā ar sildošām garšvielām.

Katlā uz vidēja uguns uzkarsē gī sviestu. Pievieno garšvielas – kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli, un visu apcep. Tad pievieno Indijas riekstus un kaltētus augļus, tad noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu (lai ūdens noklāj rīsus) un sāli pēc garšas.

Sautē uz lēnas uguns ar vāku, nemaisot, apmēram 20 minūtes, līdz rīsi ir gatavi.

Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form