Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Foto: Shutterstock
3.6381 105
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Pati gardākā kūka – bērnības ābolu kūka 'Sapnis'

Olas dzeltenumus sajauc ar pūdercukuru, sāli, sodu un sviestu. Pa porcijām iemaisa miltus.

Trešdaļu mīklas ieliek saldētavā uz 1 stundu.

Atlikušo mīklu liek uz pannas un izmīca līdz maliņām.

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Foto: DELFI

Mīklai uzrīvē ābolus (var rabarberus vasarā), ja garšo, var apkaisīt ar kanēli un, ja ļoti skābi āboli, var pabērt ar cukuru.

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Foto: DELFI

Saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru.

Stingro olu baltumu masu klāj virs ābolu kārtas.

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Foto: DELFI

Kad tas paveikts, virsū uzrīvē mīklu, kas bija nolikta saldētavā.

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Foto: DELFI

Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep mērenā siltumā (ap 180°C) 50 – 60 minūtes.

Gatavu torti apkaisa ar pūdercukuru.

Šo kūku atceros no bērnības, likās, ka nekas garšīgāks nevar būt.

Iesūtīja: oukija

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form