Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Foto: Shutterstock
3.5747 87
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Pati gardākā kūka – bērnības ābolu kūka 'Sapnis'

Olas dzeltenumus sajauc ar pūdercukuru, sāli, sodu un sviestu. Pa porcijām iemaisa miltus.

Trešdaļu mīklas ieliek saldētavā uz 1 stundu.

Atlikušo mīklu liek uz pannas un izmīca līdz maliņām.

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Foto: DELFI

Mīklai uzrīvē ābolus (var rabarberus vasarā), ja garšo, var apkaisīt ar kanēli un, ja ļoti skābi āboli, var pabērt ar cukuru.

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Foto: DELFI

Saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru.

Stingro olu baltumu masu klāj virs ābolu kārtas.

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Foto: DELFI

Kad tas paveikts, virsū uzrīvē mīklu, kas bija nolikta saldētavā.

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
Foto: DELFI

Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep mērenā siltumā (ap 180°C) 50 – 60 minūtes.

Gatavu torti apkaisa ar pūdercukuru.

Šo kūku atceros no bērnības, likās, ka nekas garšīgāks nevar būt.

Iesūtīja: oukija

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form