Bešamel mērce jeb baltā mērce
Foto: Shutterstock
3.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Pamatrecepte klasiskajai baltajai jeb Bešamel mērcei, kuru pazīst visā pasaulē un izmanto ne tikai daudzu un dažādu ēdienu pasniegšanai, bet arī kā sastāvdaļu sacepumos un kārtojumos.

Vispirms aromatizē un sasilda pienu. Ar krustnagliņu palīdzību kā ar nagliņām pie nomizota sīpola piesprauž lauru lapu. Sagatavoto sīpolu liek katliņā un pāri lej pienu, liek uz vidējas uguns sildīties, līdz tas gandrīz vārās.

Citā katliņā kausē sviestu, pieber miltus un maisot tos izkarsē, veidojoties vienmērīgai putriņai. No siltā piena izņem sīpolu, pēc tam pienu pa daļām pievieno kausētajam sviestam ar miltiem, turpinot nepārtraukti maisīt.

Kad mērce uzvārās, samazina karstumu un turpina vārīt 5-10 minūtes, līdz mērce sabiezē. Tai pievieno sāli, svaigi maltus melnos piparus un pierīvē nedaudz muskatriekstu. Izmanto pēc vajadzības. Mērci var arī sasaldēt un uzglabāt ledusskapī ilgāku laiku.

Noskaties video, cik vienkārši ir pagatavot balto mērci:

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form