Foto: Shutterstock
Pamatrecepte klasiskajai baltajai jeb Bešamel mērcei, kuru pazīst visā pasaulē un izmanto ne tikai daudzu un dažādu ēdienu pasniegšanai, bet arī kā sastāvdaļu sacepumos un kārtojumos.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 mlpiens3 krustnagliņas1 sīpols1 lauru lapa45 gsviests45 gmilti pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari šķipsnamuskatrieksts

Sagatavošana

1

Vispirms aromatizē un sasilda pienu. Ar krustnagliņu palīdzību kā ar nagliņām pie nomizota sīpola piesprauž lauru lapu. Sagatavoto sīpolu liek katliņā un pāri lej pienu, liek uz vidējas uguns sildīties, līdz tas gandrīz vārās.

2

Citā katliņā kausē sviestu, pieber miltus un maisot tos izkarsē, veidojoties vienmērīgai putriņai. No siltā piena izņem sīpolu, pēc tam pienu pa daļām pievieno kausētajam sviestam ar miltiem, turpinot nepārtraukti maisīt.

3

Kad mērce uzvārās, samazina karstumu un turpina vārīt 5-10 minūtes, līdz mērce sabiezē. Tai pievieno sāli, svaigi maltus melnos piparus un pierīvē nedaudz muskatriekstu.

Izmanto pēc vajadzības. Mērci var arī sasaldēt un uzglabāt ledusskapī ilgāku laiku.

Noskaties video, cik vienkārši ir pagatavot balto mērci:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!