Bezgaļas zupa ar grūbām un pavasara zaļumiem
Foto: Shutterstock
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pavasarīgi viegla, bet tai pašā laikā sātīga bezgaļas zupa ar pirmajiem sezonas zaļumiem – nātrēm, lakšiem un skābenēm. Ja vēlies, pirms pasniegšanas vari tai pievienot vārītu olu un karoti skāba krējuma.

Grūbas iepriekš kārtīgi noskalo vairākos ūdeņos, līdz skalojamais ūdens ir dzidrs. Pārlej ar ūdeni un mērcē 1–2 stundas, tad atkal noskalo un nolej ūdeni.

Sīpolu nomizo, sīki sakapā. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Selerijas sakni nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Burkānus nomizo, sagriež ripiņās. Lakšus, nātres un skābenes noskalo un sasmalcina.

Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, ik pa laikam apmaisot. Pēc pāris minūtēm pievieno selerijas sakni, burkānus, lauru lapas, cukuru, smaržīgos piparus un cep 3–4 minūtes, tad pievieno grūbas.'

Apmaisa katliņa saturu, turpina cept 2–3 minūtes, tad pievieno kartupeļus un pārlej ar dārzeņu buljonu, kas pagatavots, izšķīdinot buljona kubiņus verdošā ūdenī. Pievieno tik daudz buljona, cik biezu zupu vēlas, bet rēķinoties, ka grūbas uzbriedīs.

Uzliek katliņam vāku un uz mazas uguns vāra zupu aptuveni 25–30 minūtes, līdz grūbas ir mīkstas. Tad pievieno zaļumus, sagaida, kad zupa sāk burbuļot, un nogriež liesmu. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.

Pasniedz ar skābu krējumu vai bezpiedevu jogurtu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form