Bezgaļas zupa ar grūbām un pavasara zaļumiem
Foto: Shutterstock
2.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2/3 glāze
2/3 glāze grūbas
grūbas
 
eļļa
eļļa
2
2 nelieli burkāni
nelieli burkāni
3
3 kartupeļi
kartupeļi
1/4
1/4 neliela selerijas sakne
neliela selerijas sakne
1
1 neliels sīpols
neliels sīpols
1/2 ĒK
1/2 ĒK cukurs
cukurs
1
1 buljona kubiņš
buljona kubiņš
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
3-4
3-4 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1
1 lauru lapas
lauru lapas
sauja
sauja nātres
nātres
sauja
sauja lakši
lakši
sauja
sauja skābenes
skābenes
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavasarīgi viegla, bet tai pašā laikā sātīga bezgaļas zupa ar pirmajiem sezonas zaļumiem – nātrēm, lakšiem un skābenēm. Ja vēlies, pirms pasniegšanas vari tai pievienot vārītu olu un karoti skāba krējuma.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grūbas iepriekš kārtīgi noskalo vairākos ūdeņos, līdz skalojamais ūdens ir dzidrs. Pārlej ar ūdeni un mērcē 1–2 stundas, tad atkal noskalo un nolej ūdeni.

    Sīpolu nomizo, sīki sakapā. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Selerijas sakni nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Burkānus nomizo, sagriež ripiņās. Lakšus, nātres un skābenes noskalo un sasmalcina.

    Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, ik pa laikam apmaisot. Pēc pāris minūtēm pievieno selerijas sakni, burkānus, lauru lapas, cukuru, smaržīgos piparus un cep 3–4 minūtes, tad pievieno grūbas.'

    Apmaisa katliņa saturu, turpina cept 2–3 minūtes, tad pievieno kartupeļus un pārlej ar dārzeņu buljonu, kas pagatavots, izšķīdinot buljona kubiņus verdošā ūdenī. Pievieno tik daudz buljona, cik biezu zupu vēlas, bet rēķinoties, ka grūbas uzbriedīs.

    Uzliek katliņam vāku un uz mazas uguns vāra zupu aptuveni 25–30 minūtes, līdz grūbas ir mīkstas. Tad pievieno zaļumus, sagaida, kad zupa sāk burbuļot, un nogriež liesmu. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.

    Pasniedz ar skābu krējumu vai bezpiedevu jogurtu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form