Foto: Shutterstock
Ābolu un mandeļu ābolkūka no bezglutēna miltiem.

::recepte::

Iejauc mīklu un noliek siltā vietā uzrūgt uz 20-30 min.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 C.

Cepešpannu iesmērē ar taukvielām vai izklāj ar cepamo papīru.

Virsējā kārta: ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.

Rozīnes uz neilgu laiku iemērc ūdenī.

Ābolus ar sviestu, cukuru un kanēli nedaudz pasautē uz lēnas uguns un atdzesē. Pievieno rozīnes.

Mīklu izliek uz cepešpannas un pārklāj ar ābolu masu. Cep apmēram 20 minūtes 220 C.

Vanilīna cukuru, cukuru un samaltas mandeles (ja drīkst) samaisa un uzber uz pīrāga.

Turpina cept vēl 10 min, kamēr mandeles kļūs zeltaini-brūnas.

::!recepte::

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!