Burkānkūka ar mellenēm
Foto: Publicitātes attēls
2.0000 6
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Neierasta kūka, kas patiks tiem, kuri uzturā nelieto kviešu miltus. Burkānkūku ar kokosriekstu krēma virskārtu piedāvā šefpavārs Normunds Baranovskis no "Rimi gardēžu" komandas.

Vēl pirms ķeries pie gatavošanas, ieliec kokosa piena bundžu ledusskapī. Tas ir ļoti svarīgi, jo kokosa piens slāņojas. Kokosa ūdens paliek bundžas apakšā, bet "krējums" – sacietē virskārtā.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Saputo olas, pievieno kļavu sīrupu, eļļu un rīvētus burkānus.

Iecilā bezglutēna miltus ar cepamo pulveri un muskatriekstu.

"Tasty" padoms: ja alerģija nebaida, bezglutēna miltu vietā vari izmantot parastos miltus.

Lej formā un cep 30 – 40 minūtes, tad atdzesē.

Izņem no ledusskapja kokosa pienu, atgriež kokosa bundžas apakšu, nolej kokosu ūdeni, to var izmantot kokteiļu gatavošanā.

Kokosa "krējumam" pievieno 2 ēdamkarotes kļavu sīrupu un puto gluži kā parasto saldo krējumu.

Putoto krēmu liek kūkai virsū un dekorē ar mellenēm.

Ar šo recepti "Rimi gardēži" cenšas iedvesmot ikvienu Latvijas saimnieci un dalīties ar savas kūkas recepti, lai taptu Latvijas simtgadei veltīts projekts "100 kūkas un 1 svecīte". Vairāk par iniciatīvu vari uzzināt "Gardezi.lv".

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form