Burkānkūka ar mellenēm
Foto: Publicitātes attēls
2.0000 8
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 olas
olas
200 g
200 g kļavu sīrups (+ 2 ĒK)
kļavu sīrups (+ 2 ĒK)
200-250 g
200-250 g bezglutēna vai mandeļu milti
bezglutēna vai mandeļu milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
200 g
200 g sarīvēti burkāni
sarīvēti burkāni
1/2 TK
1/2 TK muskatrieksts
muskatrieksts
130 ml
130 ml augu eļļa
augu eļļa
1
1 bundža kokosriekstu piens
bundža kokosriekstu piens
400 g
400 g mellenes
mellenes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Neierasta kūka, kas patiks tiem, kuri uzturā nelieto kviešu miltus. Burkānkūku ar kokosriekstu krēma virskārtu piedāvā šefpavārs Normunds Baranovskis no "Rimi gardēžu" komandas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vēl pirms ķeries pie gatavošanas, ieliec kokosa piena bundžu ledusskapī. Tas ir ļoti svarīgi, jo kokosa piens slāņojas. Kokosa ūdens paliek bundžas apakšā, bet "krējums" – sacietē virskārtā.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Saputo olas, pievieno kļavu sīrupu, eļļu un rīvētus burkānus.

    Iecilā bezglutēna miltus ar cepamo pulveri un muskatriekstu.

    "Tasty" padoms: ja alerģija nebaida, bezglutēna miltu vietā vari izmantot parastos miltus.

    Lej formā un cep 30 – 40 minūtes, tad atdzesē.

    Izņem no ledusskapja kokosa pienu, atgriež kokosa bundžas apakšu, nolej kokosu ūdeni, to var izmantot kokteiļu gatavošanā.

    Kokosa "krējumam" pievieno 2 ēdamkarotes kļavu sīrupu un puto gluži kā parasto saldo krējumu.

    Putoto krēmu liek kūkai virsū un dekorē ar mellenēm.

    Ar šo recepti "Rimi gardēži" cenšas iedvesmot ikvienu Latvijas saimnieci un dalīties ar savas kūkas recepti, lai taptu Latvijas simtgadei veltīts projekts "100 kūkas un 1 svecīte". Vairāk par iniciatīvu vari uzzināt "Gardezi.lv".

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form