Foto: Privātā arhīva foto
"Atpūtinot prātu pēc darba dienas, eksperimentēju ar gardumiem, tā nu sanāca pilnīgi vegāni bezglutēna cepumi "Svetlana". Kaloriju ziņā gan neatpaliek no oriģinālajiem cepumiem, tādēļ tos var uzskatīt par mazām kūciņām. Viens cepums satur aptuveni 285 kcal, ja atļaujas apēst divus, jādodas vismaz 30 kilometru izbraucienā ar riteni," recepti piesaka mūsu lasītāja Līva Immermane.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

130 gauzu milti (vai smalkais muslis)40 gkokosriekstu eļļa10 gstēvija30 mlsojas piens250 gdateles100 gauzu krēmsiers130 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Izkausē kokosriekstu eļļu, tai pievieno stēviju, pienu (var lietot jebkuru augu pienu) un miltus vai smalko musli. Visu sajauc viendabīgā masā.

2

Kad mīkla gatava, veļ nelielas bumbiņas, tās saplacina un liek uz pannas. Cep 200 grādos 10-12 minūtes līdz cepumi kļūst zeltaini brūni. Cepumus atdzesē.

3

Blenderī liek dateles un krēmsieru un sakuļ viendabīgā masā. Man sanāca daļēji viendabīga masa, jo blenderis nebija gana jaudīgs. Iegūto masu pilda konditorejas maisā vai no cepamā papīra izveidotā tūtā un, veidojot neliela torņa formu, uzklāj uz cepumiem.

4

Beigās glazē ar izkausētu šokolādi. Pēc glazēšanas vēlams novietot uz tādas virsmas, kur cepumi nepielips.

Foto: Privātā arhīva foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!