Bezglutēna cepumi 'Svetlana'
Foto: Privātā arhīva foto
0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
130 g
130 g auzu milti (vai smalkais muslis)
auzu milti (vai smalkais muslis)
40 g
40 g kokosriekstu eļļa
kokosriekstu eļļa
10 g
10 g stēvija
stēvija
30 ml
30 ml sojas piens
sojas piens
KRĒMAM
250 g
250 g dateles
dateles
100 g
100 g auzu krēmsiers
auzu krēmsiers
GLAZĒŠANAI
130 g
130 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Receptes cukura diabēta slimniekiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • "Atpūtinot prātu pēc darba dienas, eksperimentēju ar gardumiem, tā nu sanāca pilnīgi vegāni bezglutēna cepumi "Svetlana". Kaloriju ziņā gan neatpaliek no oriģinālajiem cepumiem, tādēļ tos var uzskatīt par mazām kūciņām. Viens cepums satur aptuveni 285 kcal, ja atļaujas apēst divus, jādodas vismaz 30 kilometru izbraucienā ar riteni," recepti piesaka mūsu lasītāja Līva Immermane.

    Izkausē kokosriekstu eļļu, tai pievieno stēviju, pienu (var lietot jebkuru augu pienu) un miltus vai smalko musli. Visu sajauc viendabīgā masā.

    Kad mīkla gatava, veļ nelielas bumbiņas, tās saplacina un liek uz pannas. Cep 200 grādos 10-12 minūtes līdz cepumi kļūst zeltaini brūni. Cepumus atdzesē.

    Blenderī liek dateles un krēmsieru un sakuļ viendabīgā masā. Man sanāca daļēji viendabīga masa, jo blenderis nebija gana jaudīgs. Iegūto masu pilda konditorejas maisā vai no cepamā papīra izveidotā tūtā un, veidojot neliela torņa formu, uzklāj uz cepumiem.

    Beigās glazē ar izkausētu šokolādi. Pēc glazēšanas vēlams novietot uz tādas virsmas, kur cepumi nepielips.

    Bezglutēna cepumi 'Svetlana'
    Foto: Privātā arhīva foto

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form