Picas mīkla bez glutēna
Foto: Vida Press
2.5000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Picas mīklai:
250 g
250 g bezglutēna milti
bezglutēna milti
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
0,5 TK
0,5 TK dzeramā soda
dzeramā soda
285 ml
285 ml piens ar pazeminātu tauku saturu
piens ar pazeminātu tauku saturu
Pildījumam:
6-8 ĒK
6-8 ĒK tomātu mērce
tomātu mērce
2 ĒK
2 ĒK smalki sakapāts svaigs timiāns
smalki sakapāts svaigs timiāns
2
2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
8
8 nelieli ķiršu pipari (asuma pakāpe pēc izvēles)
nelieli ķiršu pipari (asuma pakāpe pēc izvēles)
175 g
175 g fetas siers
fetas siers
 
olīveļļa
olīveļļa
 
zirņu dīgsti
zirņu dīgsti
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādas mīklas
  • Picas un karstmaizes
  • Ikdienas maltītei
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tiem, kuriem veselība neļauj uzturā lietot glutēnu saturošus produktus, picas pagatavošana noteikti nav šķērslis, ja vien receptē ievērota pareiza mīklas pagatavošana. Šo recepti vērts pamēģināt gan bezglutēna piekritējiem, gan visēdājiem, jo rezultāts patīkami pārsteigs katru skeptiķi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.

    Gatavo mīklu. Sajauc bļodā miltus, sāli un dzeramo sodu. Vispirms pievieno trīs ēdamkarotes piena un iejauc to miltu masā. Lai masa pārāk nesaķeptu, vispirms var izmantot karoti vai nazi un kapāt masu, bet pēc tam turpina pamazām pievienot pienu, un mīca mīklu ar rokām. Mīklai ir jābūt mīkstai, taču tā nevar lipt pie rokām.

    Izbārsta uz galda miltus un saveļ mīklu uz galda virsmas. Sadala mīklu četrās daļās.
    Ar mīklas veltni izrullē katru mīklas daļu aptuveni 15 centimetru platās picas pamatnēs un liek tās ar cepamo papīru noklātās cepamajās plātīs.

    Nosmērē katru mīklas pamatni ar tomātu mērci, atstājot nenoklātu centimetru no ārmalas. Pārber ar timiānu un ķiplokiem.

    Izkārto uz picas pamatnes četrās daļās sagrieztus ķiršu piparus. Saplucina fetas sieru un pārber ar to katru picu.

    Cep aptuveni 20 minūtes. Pirms pasniegšanas, pārkaisa picas ar zirņu dzinumiem un pārslaci ar olīveļļu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form