Biešu maizes pīrāgi ar kūpinātu gaļu un linsēklām Renāra Purmaļa gaumē
Foto: Publicitātes foto
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g milti
milti
125 g
125 g svaigi spiesta biešu sula
svaigi spiesta biešu sula
5 g
5 g sausais raugs
sausais raugs
15 g
15 g eļļa
eļļa
3 g
3 g sāls
sāls
5 g
5 g cukurs
cukurs
20 g
20 g linsēklas
linsēklas
200 g
200 g kūpināta cūkgaļas krūtiņa
kūpināta cūkgaļas krūtiņa
1
1 ola pīrāgu pārziešanai
ola pīrāgu pārziešanai
 
milti rullēšanai
milti rullēšanai
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Visu pasākumu un, protams, arī pikniku neatņemama sastāvdaļa ir garda maltīte. Pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar "Mežpils alus" piedāvā mūsdienīgu pīrādziņu receptes versiju piknikam pie dabas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc nedaudz uzsildītu biešu sulu ar sauso raugu un cukuru, lai raugs var kārtīgi izšķīst un aktivizēties.

    Tad liek klāt miltus, eļļu un sāli. Ja liekas, ka mīkla ir pārāk mīksta, tad ņem vērā, ka, rullējot mīklu, vēl klāt tiks pievienoti milti.

    Ļauj, lai mīkla uzbriest, tad izrullē mīklu plānu un ar bļodiņu, lielu krūzi vai glāzi izspiež mīklas aplīšus.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Aplīšu vidū liek smalkos kubiņos sagrieztu kūpināto gaļu. Aplīšu maliņas apsmērē ar pāris pilītēm ūdens (lai labāk liptu mīkla, lokot pīrāgus ciet), un pārlokot izveido pīrāgus.

    Pārziež pīrāgus ar sakultu olu un pārber ar linsēklām.

    Cep apmēram 10 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form