Foto: Publicitātes foto
Visu pasākumu un, protams, arī pikniku neatņemama sastāvdaļa ir garda maltīte. Pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar "Mežpils alus" piedāvā mūsdienīgu pīrādziņu receptes versiju piknikam pie dabas.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gmilti125 gsvaigi spiesta biešu sula5 gsausais raugs15 geļļa3 gsāls5 gcukurs20 glinsēklas200 gkūpināta cūkgaļas krūtiņa1 ola pīrāgu pārziešanai milti rullēšanai

Sagatavošana

1

Sajauc nedaudz uzsildītu biešu sulu ar sauso raugu un cukuru, lai raugs var kārtīgi izšķīst un aktivizēties.

2

Tad liek klāt miltus, eļļu un sāli. Ja liekas, ka mīkla ir pārāk mīksta, tad ņem vērā, ka, rullējot mīklu, vēl klāt tiks pievienoti milti.

3

Ļauj, lai mīkla uzbriest, tad izrullē mīklu plānu un ar bļodiņu, lielu krūzi vai glāzi izspiež mīklas aplīšus.

4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

5

Aplīšu vidū liek smalkos kubiņos sagrieztu kūpināto gaļu. Aplīšu maliņas apsmērē ar pāris pilītēm ūdens (lai labāk liptu mīkla, lokot pīrāgus ciet), un pārlokot izveido pīrāgus.

6

Pārziež pīrāgus ar sakultu olu un pārber ar linsēklām.

7

Cep apmēram 10 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!