Biešu panna cotta
Foto: Publicitātes attēls
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biešu kārtai:
250 g
250 g bietes (sagrieztas smalkos kubiņos)
bietes (sagrieztas smalkos kubiņos)
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 TK
1 TK želatīns
želatīns
3 ĒK
3 ĒK medus
medus
2 ĒK
2 ĒK citrona sula
citrona sula
Cidoniju musam:
120 ml
120 ml cidoniju sula
cidoniju sula
100 g
100 g sviests
sviests
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
120 ml
120 ml saldais krējums
saldais krējums
1 TK
1 TK želatīns
želatīns
55 g
55 g cukurs
cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Citi saldēdieni
  • Želejas
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiskā "panna cotta" jaunā gaismā – ar bietēm un cidonijām. Deserts sanāks tik skaists, ka šis gardums atradīs vietu pat uz svētku galda. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā "Elvi".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo sārto biešu kārtu. Bietes, saldo krējumu un sāli uzvāra un tad silda uz lēnas uguns apmēram 25 minūtes, līdz bietes kļūst mīkstas. Nedaudz atdzesē. Visu masu labi sablenderē un izkāš caur sietu (lai desertā nebūtu biešu gabaliņu). Masu atkal liek uz uguns un pievieno uzbriedinātu želatīnu, kad tas izkusis – noņem no plīts, pievieno medu un citrona sulu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

    Gatavo cidoniju musu: 75 g sviesta, 15 g cukura un cidoniju sulu uzsilda, lai sviests un cukurs izkūst. Citā traukā saputo olu dzeltenumus ar atlikušu cukuru.

    Tad, olu masu lēni maisot, pielej karstam cidoniju sulas maisījumu. Turpina uz lēnās uguns vārīt, līdz masa sabiezē. Pievieno uzbriedinātu želatīnu, to labi izkausē. Noņem masu no plīts un pievieno atlikušos 25 g sviesta.

    Atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad pievieno saldo krējumu un labi samaisa.
    Abas masas kārto caurspīdīgs stikla traukos, atdzesē ledusskapī vismaz 4 stundas (līdz deserts sastingst).

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form