Foto: Privātais arhīvs
Ziemā šos aromātiskos biešu salātus varēsi izmantot gan kā uzkodu vai piedevu dažadiem ēdieniem, gan kā boršča pamatu, pievienojot burciņas saturu gaļas buljonam. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 kgvārītas bietes1.5 kgburkāni1.5 kgsīpoli1.5 kgāboli "Antonovka"500 mleļļa3 ĒKsāls5 lauru lapas smaržīgie pipari melnie graudu pipari400 mlverdošs ūdens

Sagatavošana

Foto: Privātais arhīvs
1

Bietes novāra, atdzesē, nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Burkānus un ābolus nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Sīpolus nomizo, sīki sagriež vai sablendē.

2

Eļļu lej katlā un uzkarsē, tad ber katlā burkānus un apmaisa.

Foto: Privātais arhīvs
3

Pievieno sīpolus, apmaisa un sautē aptuveni 5 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
4

Pievieno ābolus, bietes, verdošu ūdeni, sāli un sautē 25 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Foto: Privātais arhīvs
5

Tad pievieno lauru lapas, piparus un pasautē vēl 5 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
6

Karstus salātus liek tīrās burkās un aizskrūvē ar vāciņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!