Biešu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Ziemā šos aromātiskos biešu salātus varēsi izmantot gan kā uzkodu vai piedevu dažadiem ēdieniem, gan kā boršča pamatu, pievienojot burciņas saturu gaļas buljonam. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Biešu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Bietes novāra, atdzesē, nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Burkānus un ābolus nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Sīpolus nomizo, sīki sagriež vai sablendē.

Eļļu lej katlā un uzkarsē, tad ber katlā burkānus un apmaisa.

Biešu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Pievieno sīpolus, apmaisa un sautē aptuveni 5 minūtes.

Biešu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Pievieno ābolus, bietes, verdošu ūdeni, sāli un sautē 25 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Biešu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Tad pievieno lauru lapas, piparus un pasautē vēl 5 minūtes.

Biešu salāti borščam bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Karstus salātus liek tīrās burkās un aizskrūvē ar vāciņiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form