Kvinojas salāti ar bietēm un fetu
Foto: Shutterstock
5.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 krūze
1 krūze kvinoja
kvinoja
1 TK
1 TK sāls
sāls
4
4 vārītas bietes
vārītas bietes
2 ĒK
2 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
 
melnie pipari
melnie pipari
2-3 ĒK
2-3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
 
zaļie zirnīši
zaļie zirnīši
neliels ķekars
neliels ķekars ķirštomāti
ķirštomāti
 
fetas siers
fetas siers
  • Biešu salāti
  • Dārzeņu salāti
  • Dažādi salāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tik ierastās bietes mazliet citādos salātos – kopā ar kvinoju, fetas sieru, tomātiem un zaļajiem zirnīšiem. Maltītei "odziņu" piešķirs kontrastējošā balzamiko etiķa un olīveļļas mērcīte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kvinojas graudiņus pirms vārīšanas noskalo. Liek vidēji lielā katliņā un pārlej ar divām krūzēm ūdens. Pieber šķipsnu sāls un ļauj sākt burbuļot. Kvinoju vāra uz lēnas uguns 12-15 minūtes, līdz tā ir mīksta.

    Ļauj 10 minūtes piebriest, pēc tam ieliek bļodiņā un atdzesē ledusskapī.

    Bietes sagriež nelielos kubiņos. Nelielā bļodiņā sajauc balzamiko etiķi, citronu sulu, kā arī pievieno sāli un piparus garšai. Pēc tam mērcē iemaisa eļļu.

    Lielā bļodā sajauc kvinoju ar bietēm, zaļajiem zirnīšiem, ķirštomātu pusītēm. Pāri lej pagatavoto mērci un viegli apmaisa.

    Salātus pasniedz porciju šķīvjos, pārberot fetas siera gabaliņus tik daudz, cik katrs ēdājs vēlas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form