Biešu un siera salāti 'Mīļākā' ar granātābola sēklām
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. bietes
bietes
10 ĒK
10 ĒK majonēze vai bezpiedevu jogurts
majonēze vai bezpiedevu jogurts
1 gab.
1 gab. granātābols
granātābols
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
3 gab.
3 gab. olas
olas
200 g
200 g siers
siers
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
80 g
80 g valrieksti
valrieksti
3 ĒK
3 ĒK rozīnes
rozīnes
  • Azerbaidžānas nacionālā virtuve
  • Biešu salāti
  • Dārzeņu salāti
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pēc skata tie atgādina klasisko siļķi kažokā, bet no zivs tur nav ne miņas. Tā vietā šis kārtojums pārsteidz ar svaiga burkāna skaidiņām un spirgtām granātābola sēklām. Kāpēc šos salātus sauc "Mīļākā", skaidrojuma nav - varbūt tie veltīti sievietēm "ar rozīnīti" vai tāpēc, ka tie ir vienkārši, bet koši un ļoti garšīgi?

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bieti novāra un sarīvē uz rupjās rīves. Burkānus nevāra, bet svaigus sarīvē uz tās pašas rīves. Sarīvē arī sieru (domājot par figūru, izvēlies sieru ar zemu samazinātu tauku procentu).

    Izspiež ķiploka daiviņas un iemaisa majonēzē. Ja vēlas samazināt kaloriju daudzumu, majonēzi aizstāj ar bezpiedevu jogurtu, kas samaisīts ar franču sinepēm.

    Rozīnes pārlej ar karstu ūdeni un uz trīs minūtēm noliek malā. Tad ūdeni nolej un rozīnes nosusina virtuves dvielī.

    Uz sausas pannas apgrauzdē valriekstus, pēc tam tos sasmalcina ar nazi.

    Kārtām veido salātus, vispirms liekot bietes, valriekstus un majonēzi vai bezpiedevu jogurtu. Tad uzber rozīnes.

    Tālāk liek svaigos burkānus un jau atkal majonēzi/jogurtu. Tad sarīvētu sieru un atkal bietes.

    Pārkaisa visu ar granātābola sēkliņām. Lūk, trīs padomi, kā tās ātrāk izlobīt.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form