Biešu zupa ar skābajiem kāpostiem
Foto: Rimi labākai dzīvei
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g bietes
bietes
100 g
100 g kartupeļi
kartupeļi
100 g
100 g burkāni
burkāni
50 g
50 g sīpoli
sīpoli
10 g
10 g ķiploki
ķiploki
200 g
200 g skābēti kāposti
skābēti kāposti
20 g
20 g grūbas
grūbas
2 l
2 l dārzeņu vai vistas buljons
dārzeņu vai vistas buljons
50 g
50 g vīnogu kauliņu vai olīveļļa
vīnogu kauliņu vai olīveļļa
Pasniegšanai:
 
zaļumi
zaļumi
 
sinepes
sinepes
 
skābs krējums
skābs krējums
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Zupu latviešu virtuvē ir tiešām daudz. Tās lielākoties ir veģetāras – ar saknēm, dārzeņiem, graudaugiem un pākšaugiem. Latviešiem cieņā ir arī meža sēņu zupas, bet tie, kuri atrodas tuvāk ūdeņiem – jau izsenis visbiežāk gatavojuši zivju zupas daudzās dažādās versijās. To vidū arī visai neparastas receptes, piemēram, zivju zupu ar pienu, klimpām vai siļķi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No gaļas zupām vispopulārākās ir vistas buljona un kūpinātas cūkgaļas zupas, piemēram, skābeņu vai šķelto zirņu zupa. Taču ir viena zupa, veģetāra vai ar gaļu, kas garšo ikvienam latvietim – biešu zupa. Vasarā to gatavojam ar kefīru, bet rudenī un ziemā – ar saknēm, gaļu. Kustības "Rimi labākai dzīvei" šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā izmēģināt savu iecienītākās biežu zupas recepti ar skābajiem kāpostiem, kas īpaši iederēsies ziemas sezonā.

    Nomizo un sagriež visus dārzeņus un saknes vienādos gabalos. Nav svarīgi, vai tās ir strēmelītes vai kubiņi, jo garšu šī nianse nemainīs.

    Sagrieztos dārzeņus pirms vārīšanas nepieciešams apcept katlā, pievienojot eļļu.

    Kad dārzeņi apcepti, tiem pievieno buljonu un grūbas.

    Līdzko zupa sāk vārīties, samazina temperatūru uz pusi un liek katlam vāku. Turpina vārīt vismaz 40 minūtes.

    Kad zupa gatava, tai ļauj ievilkties vismaz 20 minūtes, bet visgardākā zupa būs nākamajā dienā – otrreiz sildīta.

    Zupu pasniedz ar zaļumiem, un, ja vēlas zupai piešķirt papildu asumu, pievieno arī sinepes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form