Jāņogu ķīselis ar pienu
Foto: Shutterstock
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Biezais jāņogu ķīselis ir īsti vasarīgs, turklāt ne pārāk sarežģīts saldēdiens - baudi to ar pienu vai putukrējumu!

Jāņogām izpiež sulu. 

Ogu miziņas pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 5 minūtes, pēc tam nolej sietā. 

Novārījumam pievieno cukuru, aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un uzvāra, beigās pievieno jāņogu sulu, samaisa, ķīseli salej dziļajos šķīvjos, pārkaisa ar cukuru, lai neveidojas plēvīte un atdzesē.

Pasniedz ar pienu. 

Ja sanāca pārāk šķidrs, var pasniegt ar putukrējumu vai ar kādu krēmu.

Iesūtīja: Ieva

Comment Form