Biezpiena pončiki jeb bumbiņas
Foto: DELFI
2.7143 7
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ņemam biezpienu, olas, mazliet cukura un pamats gardu biezpiena bumbiņu jeb pončiku mīklai gatavs. Saldais bērnības gardums būs lielisks našķis, kuru pagatavot it nemaz nav sarežģīti.

Šo biezpiena bumbiņu recepti uzgāju desmitiem gadu vecā pierakstu kladītē. Tā kā ierastās pončiku receptes man vienmēr likušās par sausu un smagu, jo tajās uz vienu nieka biezpiena paciņu vajadzīga pat glāze miltu, šī lieliski atbilda manām vēlmēm. Fritētās biezpiena bumbiņas sanāca saldas, pietiekami mitras un bez ievārījuma pat var iztikt. No mīklas sanāks divreiz vairāk pončiku, nekā redzams bildē.

Ķeramies pie darba

Bļodā ber biezpienu, pievieno tam olas, apkaisa ar cukuru, sodu, mannu un miltiem.

Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa, līdz izveidojusies vienmērīga biezpiena masa.

Biezpiena mīklu ieliek ledusskapī.

Tikmēr dziļākā katliņā uz nelielas uguns uzkarsē (nekādā gadījumā nevajadzētu uzvārīt) eļļu fritēšanai.

Sagatavo arī šķīvi, kas izklāts ar papīra dvieļiem, un putu karoti (vēlams plastmasas), ar kuru "zvejot" no katla biezpiena bumbiņas.

Kad eļļa uzkarsusi, izņem no ledusskapja biezpiena masu. Ar tējkaroti veido nelielas bumbiņas un liek vārīties eļļā.

Tiklīdz viena puse apbrūnējusi, apgriež otrādi.

Apvārītās biezpiena bumbiņas ar putu karoti izņem no eļļas un liek nosusināties uz papīra dvieļiem.

Kad visa biezpiena masa pagatavota, biezpiena bumbiņas saliek lielā bļodā vai uz šķīvja un apkaisa ar pūdercukuru.

Ēd, kamēr vēl bumbiņas siltas, jo tad tās būs visgardākās!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form