
Biezpiena kūka bez miltiem, toties ar daudzām, daudzām rozīnēm, apaļa un dzeltena kā saule! Īstā kūka, kas jācep, lai vieglāk pavasari sagaidīt!
Mīkstu sviestu saputo. Pakāpeniski pievieno 2/3 no cukura, vaniļas cukuru, sāli, citrona sulu un rīvētu citrona miziņu, olu dzeltenumus.
Mannai pievieno cepamo pulveri, samaisa. Masai pievieno caur sietu izberztu biezpienu (ja vēlas maigāku un viendabīgāku kūkas struktūru), samaisa.
Mannas un biezpiena maisījumu pievieno saputotajai sviesta un olu masai.
Pievieno gabaliņos sagrieztus ābolus un miltos vai mannā apvārtītas rozīnes. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno safrāna stīdziņas, ja vēlas, lai kūka būtu īpaši dzeltena un saulaina.
Olu baltumiem pievieno 1/3 atlikušo cukuru un sakuļ stingrās putās.
Olu baltumu uzmanīgi iecilā mīklā.
Mīklu liek atveramā cepamajā formā, nolīdzina virsmu un cep cepeškrāsnī 45 minūtes 180 grādos.